Ovaj simptom javlja se samo ujutru, a može biti znak opake srčane bolesti

Ako se rano ne otkrije i ne leči, kardiovaskularna bolest može biti kobna

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svetu, a svake godine odnose oko 17.9 miliona života, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO).

Ako se rano ne otkrije i ne leči, kardiovaskularna bolest može biti kobna. Stoga je uočavanje znakova upozorenja vrlo važno. Neki dobro poznati znakovi problema sa srcem uključuju bol u grudima i otežano disanje.

Međutim, novo istraživanje koje su sproveli naučnici Roman Tikhomirov, Robert H. Okli, Kali Anderson i kolege otkrilo je još jedan simptom koji se najčešće pojavljuje ujutro.

Istraživači su otkrili da su srčane aritmije česte odmah nakon buđenja. Aritmija je abnormalni srčani ritam, što obično znači da nam srce kuca prebrzo, presporo ili nepravilno.

Može uzrokovati:

Palpitacije (osećaj lupanja u prsima)
Vrtoglavicu
Osećaj kao da biste mogli da se „onesvestite“
Gubitak daha
Nelagodu u grudima
Osećaj umora
Aritmije mogu biti uzrokovane opasnim osnovnim stanjem, kao što je koronarna bolest srca, zatajenje srca, kardiomiopatija ili čak srčani udar.

Međutim, ovi simptomi takođe mogu biti povezani s nečim manje ozbiljnim, kao što je virusna bolest, alkohol, kofein ili lekovi.

Related Posts

Ajnštajn je jeo isti doručak svaki dan i kažu da je to recept za „mozak genijalca“: Srbi ga obožavaju

Ovo je najveće iznenađenje Albert Ajnštajn je bio jedan od najistaknutijih naučnika na svetu. Mnogi su se divili njegovom radu i posvećenošću, a iza svega stoji mnogo truda i odricanja….

Read more

Niko više neće da je jede ovu biljku, a provereno je jedna od najzdravijih namirnica: Leči srce, a i slabu kosu

Da li ste čuli za potočarku? Jedna zaboravljena i veoma zdrava biljka koju retko ko jede. Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na…

Read more

Da li želite dugo da živite? Jedite uvek ovu salatu, nema zdravije (recept)

Koliko često jedete ovakvu salatu? Naše bake i dede su svaki dan tokom zimskih dana, ovu namirnicu imali na jelovniku Prednost kiselog kupusa se nalazi u visokom procentu vitamina C….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *