Paprike punjene krompirom… RECEPT KOJI JE MN0GE 0DUŠEVIO

Svako povrće operite pa pripremite:

15 manjih paprika, 4 krompira, 1 šargarepa, 2 zrela paradajza, 1 glavica crnog luka, 1-2 čena belog luka, 2 kašike iseckanog peršunovog i celerovog lista, 1 kašičica soli, ½ kašičice mlevenog bibera i 5 kašika ulja.

KAKO SE PRIPREMA?


Operite svako povrće. Očistite paprike od semenki i ostavite ih sa strane. Oljuštite krompire, šargarepu i luk, zatim ih izrendajte. Dodajte iseckani peršunov i celerov list.

Oljuštite paradajz, pa jedan izrendajte i dodajte u povrće. Ubacite iseckani beli luk, so, biber i 2 kašike ulja. Dobro promešajte da se sjedini.

Napunite paprike pripremljenom smesom i ređajte ih u pouljen pleh za pečenje. Možete koristiti zemljani pekač.

U sok koji povrće pusti izrendajte preostali paradajz, dodajte preostale 2 kašike ulja i sve sipajte između paprika. Paprike ne treba zatvarati.

Pokrijte paprike papirom za pečenje, a ne poklopcem, kako bi se pekle umesto kuvale u pari. Pecite na 200°C oko sat vremena (oko 350°F). Pred kraj pečenja uklonite papir i pojačajte temperaturu kako biste dobili lepu rumenu boju na paprikama.

BONUS:

BALKONSKO CVIJEĆE KOJE SVIMA USPIJEVA: Cvjeta od proljeća do jeseni, a otporno je na sve

Sezona za sadnju cveća je u punom jeku.

Važno je izabrati pravu vrstu, ne samo na osnovu njenog izgleda i veličine, već i na osnovu nekoliko drugih karakteristika.

Kako bismo vam olakšali izbor, predstavljamo vam 5 balkonskih cveća koja uvek donose uspeh.

Kadifica je jedna od najpopularnijih letnjih cvetnica, poznata po svojoj lepoti i lakoći uzgoja. Bez obzira na vrstu zemlje, ove zahvalne cvetnice će prosperirati. Dolazi u nijansama žute i narandžaste boje, sa cvetovima koji mogu biti jednostavni ili puni. Kadifica najbolje napreduje na sunčanim ili polusenovitim mestima sa propusnim zemljištem. Redovno uklanjajte uvenule cvetove i hranite i zalivajte biljke kako biste osigurali bujno cvetanje tokom celog leta.

Geranijum se karakteriše uspravnim, sočnim pupoljcima i tamnozelenim listovima sa karakterističnim tamnozelenim obrubom. Dolazi u različitim bojama – beloj, žutoj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj i narandžastoj. Potrebno mu je sunčano mesto, ali zaštićeno od direktnog podnevnog sunca, kao i propusno zemljište. Da bi lepo napredovao, redovno uklanjajte uvenule cvetove i žute listove kako biste izbegli bolesti. Geranijum zahteva redovno zalivanje, ali podloga treba da se osuši između zalivanja.

Petunija je jedna od najpoznatijih vrsta cveća za ukrašavanje balkona. Dolazi u različitim oblicima i bojama, uključujući belu, žutu, ružičastu, ljubičastu, plavu i crvenu, i može biti dvobojna. Cvetaju od juna do septembra i zahtevaju polusenovito mesto i propusno zemljište. Budući da su cvetovi relativno delikatni, treba paziti da ih ne ošteti jak vetar. Redovno zalivajte petunije i dodajte gnojivo sa malo azota i više fosfora kako biste održali bujno cvetanje. Na kraju leta, orežite biljke na 20 centimetara od tla kako biste ih pripremili za ponovno cvetanje u jesen.

“Prve violine” su popularne cvetne vrste koje često viđamo u gredicama u parkovima i baštama. Njihov karakterističan cvet sa pet latica lako je prepoznatljiv, a dolaze u mnogim nijansama od bele do tamnoljubičaste boje. Postoje jednobojne i dvobojne sorte koje pružaju raznovrsnost u vrtu.

Begonija je grmolika biljka sa krhkim granama, mesnatim listovima i bogatim cvetovima. Postoji mnogo boja cvetova, uključujući belu, ružičastu, crvenu i druge, dok listovi nekih sorti mogu biti bakarni. Zahteva sunčano do polusenovitog mesto i propusno zemljište. Da bi ova biljka ispunila svoj latinski naziv “semperflorens”, što znači “uvek cveta”, potrebno joj je redovno đubrenje. Između zalivanja, treba dozvoliti da se zemljište lagano osuši.

Related Posts

Recept za ajvar je tražen u septembru: 0VAJ RECEPT JE PR0VJEREN0 NAJB0LJI

Ajvar je delicija koja se diljem Balkana proizvodi tijekom rujna. U Bosni i Hercegovini brojne obitelji prave vlastiti ajvar. Ipak, najbolji ajvar se pravi u Sjevernoj Makedoniji. Stoga ćemo s…

Read more

PAPRIKE U SENFU – 0DLIČAN RECEPT, NE ZNAM GDJE SE D0 SAD KRIO

Odlična salata… Nisam ljubitelj senfa, ali me okus ovih paprika istinski veseli. POTREBNI SASTOJCI: Dva kilograma crvene paprike, kilogram žute paprike, 700 grama senfa, 400 mililitara ulja, plus još 300…

Read more

POHANE PALAČINKE..ODLIČNA IDEJA KAO BRZO DO UKUSNOG DORUČKA

Sastojci (za 22 palačinke): 2-3 jaja malo soli,šećera 1 l mlijeka 1 dcl mineralne vode glatko brašno po potrebi Za punjenje: 1/2 kg šunke za pizzu 30 dag sira gaude…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *