Stavila je pirinač u čarape i rešila se tegobe koja muči veliki broj ljudi: Ovaj trik je zaludeo milione

Odličan „recept“ koji je pregledan gotovo milion puta. Ovaj savet dolazi iz saradnje s timom istraživača i potkrepljen je naučnim studijama

Ako se trenutno opuštate na sofi, obučeni u vuneni džemper, umotani u ćebe, a i dalje vam je hladno i jedva osećate prste na rukama i nogama, niste sami. Pripadate grupi ljudi koji uvek traže toplinu, gde god da su.

Zato vam danas predstavljamo odličan „recept“ koji je pregledan gotovo milion puta. Ovaj savet dolazi iz saradnje s timom istraživača i potkrepljen je naučnim studijama, ispunjavajući visoke standarde stranice wikiHow.

Biće vam potrebni: pamučna čarapa, čaša, pirinač i mikrotalasna. Čarapa punjena pirinčem brzo se zagreva u mikrotalasnoj i može se koristiti za ublažavanje bolova ili grejanje različitih delova tela.

Ključ uspeha leži u korišćenju isključivo pamučne čarape koja se neće rastopiti ili zapaliti prilikom zagrevanja. Nakon punjenja, zavežite čvor kako biste mogli da menjate sadržaj po potrebi.

Postupak:
Izaberite čarapu: Za manji grejač koristite čarapu do sredine kolena, a za veći birajte onu koja ide preko kolena. Obavezno izaberite čarapu 100% od pamuka, sa čvrstim tkanjem kako biste zaštitili kožu od vrelog pirinča. Izbegavajte čarape sa metalnim nitima ili rupama.

Pripremite čarapu: Stavite je u visoku čašu i dodajte pirinač. Ako čarapa sklizne, osigurajte je gumicom.

Punjenje: Čarapu napunite do tri četvrtine sirovim pirinčem. Ne koristite instant pirinač, jer je sklon buđi. Potrebno vam je između 4 i 6 šoljica (780 g do 1,17 kg), u zavisnosti od veličine čarape. Ostavite četvrtinu praznu za vezivanje čvora.

Dodaci: Po želji, možete dodati 5 do 10 kapi esencijalnih ulja, biljni čaj ili osušene cvetove lavande.

Zavežite čarapu: Zavežite čvor na vrhu i protresite pirinač da se ravnomerno rasporedi. Ova metoda omogućava lako menjanje punjenja kada postane neprijatno.

Zagrejte u mikrotalasnoj: Stavite čarapu u mikrotalasnu sa šoljicom vode i zagrejte je na visokoj temperaturi jednu minutu. Proverite temperaturu i po potrebi dodatno zagrevajte. Budite oprezni prilikom vađenja, jer može biti vrlo vruća.

Alternativno zagrevanje: Zimi možete čarapu zagrevati i na radijatoru, omotanu u aluminijsku foliju, od 30 minuta do sat vremena, okrećući je svake 10 minuta, piše healthline.com.

Kada ste umorni, bolesni ili imate bolove u zglobovima, stavite zagrejanu čarapu na zahvaćeno mesto na 20 do 25 minuta. Takođe, kod menstrualnih grčeva, čarapu stavite na stomak na 30 minuta.

Za glavobolje, migrene ili pritisak u sinusima, ležite sa čarapom na čelu ili licu. Možete je takođe koristiti kao jastuk.

Bolove kod artritisa možete ublažiti držeći zagrejanu čarapu na bolnim zglobovima po 20 minuta.

Related Posts

Ne kupujte ovu ribu, opasna je po zdravlje: Izaziva upale, srčana oboljenja i loš holesterol

Nije svaka riba dobra Riba, servirana sa svežom zelenom salatom ili povrćem kuvanim na pari. Zvuči ukusno; međutim, da li je riba koju svakodnevno jedemo zaista bogata nutritivnim vrednostima i…

Read more

Posle 50. godine kafu treba piti isključivo na ovaj način, u suprotnom podiže holesterol i šećer

Dr Pik se pozabavila ovom temom i istakla kako da se pije kafa posle 50. godine Jedan od omiljenih napitaka koji je neizostavan deo jutarnjih rituala, jeste kafa. Zbog osnovnog…

Read more

„Srpski lek“ za sve bolesti: Rakija nema šta ne leči, od zubobolje do urinarnih tegoba

Prirodni lekovi mogu da budu efikasni u lečenju prehlade i gripa, ali samo ako se pravilno promenjuju Šljiva, dunja i kajsija su neke od najpoznatijih rakija. Ako uzmemo u obzir…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *