Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre.

Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što znači da čičak pomaže u zaštiti i obnavljanju ćelija jetre, poboljšavajući ukupno zdravlje i funkciju jetre.

Zašto je jetra važna?
Zahvaljujući YouTube kanalu Valerie Profatylo, u ovom članku ćete saznati više informacija i, između ostalog, otkriti tajnu dugovječnosti.

Jetra je jedan od najvažnijih organa u našem tijelu.

Djeluje kao “tvornica eliminacije toksina” gdje se štetne tvari uklanjaju iz tijela, reguliše metabolizam i pohranjuju hranjive tvari.

Međutim, sa starenjem, jetra počinje gubiti svoju funkcionalnost i sposobnost regeneracije.

Zato je neophodno obratiti pažnju na podršku jetri, posebno za osobe starije od 50 godina.

Mliječni čičak kao senolitik

Poslednjih godina naučnici su otkrili da mlečni čičak ima ne samo hepatoprotektivno dejstvo, već i sposobnost da deluje kao senolitičko.

Senolitici su tvari koje pomažu u uklanjanju starenja i oštećenih stanica iz tijela, čime se podržava zdrav proces starenja i sprječava upale.

Ove ćelije, takođe nazvane “zombi ćelije”, akumuliraju se sa godinama i mogu doprineti raznim hroničnim bolestima kao što su kardiovaskularne bolesti, rak ili bolest bubrega.

Kako čičak utiče na organizam?
Konzumacija mlijeka čička pomaže u zaustavljanju rasta stanica koje stare, istovremeno stimulirajući proizvodnju novih, mladih stanica.

Osim toga, čičak povećava proizvodnju glutationa, jednog od najmoćnijih antioksidansa u tijelu, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i uklanja toksine.

Na ovaj način čička ne samo da podržava detoksikaciju jetre, već i cijelog tijela.

Druge zdravstvene beneficije
Mliječni čičak ima i druge prednosti, kao što su…

Antioksidativna svojstva
Pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala koji mogu oštetiti stanice i doprinijeti starenju.

Protuupalni efekti
Smanjuje proizvodnju inflamatornih medijatora, koji mogu pomoći u prevenciji i liječenju kroničnih upalnih stanja.

Podrška metabolizmu lipida
Pomaže u normalizaciji nivoa holesterola i triglicerida, što je korisno za osobe sa visokim holesterolom ili aterosklerozom.

Kako koristiti mlijeko čička?

Mliječni čičak je dostupan u različitim oblicima uključujući ulje, prah ili tablete.

Najdostupniji oblik je brašno čička, koje možete lako kupiti u apoteci.

Za postizanje najboljih rezultata preporučuje se redovno uzimanje mlijeka čička, idealno kao dio tretmana detoksikacije najmanje jednom godišnje, koji traje otprilike mjesec do jedan i po.

Mliječni čičak je pristupačna i efikasna biljka koja nudi mnoge zdravstvene prednosti, posebno za osobe starije od 50 godina.

Ne samo da pomaže poboljšanju funkcije jetre i detoksikaciji organizma, već i podržava zdravo starenje i smanjuje rizik od razvoja kroničnih bolesti.

To je prirodan način promocije zdravlja i vitalnosti u starosti.

Saznajte više u priloženom videu.

Puno zdravlja!

Related Posts

Savršena, moćna aromatična biljka koja leči srce: Svaka bašta treba da je ima

Moćna i aromatična biljka koja čeliči srce – svaka bašta treba da je ima! Kada je u pitanju zdravlje, korišćenje začinskih biljaka u ishrani može biti od ogromne pomoći. Iako…

Read more

Ne ignorišite mučninu nakon ručka, evo na koja stanja može da ukazuje

Mučnina nakon jela, posebno ručka jer je on najobilniji obrok tokom dana, može se javiti iz različitih razloga. Često je to prvi signal problema u probavnom sistemu, ali postoje i…

Read more

Jeftin, potpuno prirodan i efikasan napitak za borbu protiv malokrvnosti, jedna kašika dnevno čini čuda

Kada je u pitanju anemija, ovaj jednostavan recept sa koprivom i medom može vam doneti olakšanje. Anemija, nedostatak zdravih crvenih krvnih zrnaca u organizmu, može uzrokovati razne simptome poput umora,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *