Uzmite 1 TABLETU i toalet je kao nov: Kućni trik koji nikad prije nisam znao

Kad se supružnik moje prijateljice vratio iz inozemstva s neodgovarajućom vrstom tableta za perilicu posuđa, činilo se da će biti potpuno neučinkovite – bačen trošak.

 

Umjesto da ostavi tablete po strani, prihvatila je prijedlog s interneta i bila presretna ishodom. Tablete više ne čuva samo za perilicu posuđa, jer je uspješno očistila stari štednjak i pećnicu u vikendici – sada blistaju od čistoće.

Unatoč tome, ove tablete mogu učiniti mnogo više.

Ovu informaciju nećete pronaći na etiketi – domišljate domaćice otkrile su je čisto slučajno dok su čistile pećnicu.

Je li i vaša pećnica prljava? Prije sam kupovao skupo sredstvo za čišćenje u trgovini, ali ovu opciju svakako vrijedi razmotriti.

Počeo sam otapanjem tablete u vrućoj vodi, a zatim sam navukao rukavicu da je nanesem na površinu. Nakon što sam ga pustio da odstoji otprilike 15 minuta, jednostavno sam ga obrisao.

Ne zaboravite završiti brisanjem čistom, vlažnom krpom. Cilj je temeljito eliminirati sve ostatke kemijskih tvari.

Vaš kalup za pečenje može ponovno izgledati potpuno novo—čak i onaj koji ste mislili baciti. Možda je to trenutno najprljavije mjesto u vašem stanu (nakon pećnice, naravno).

 

Zato je važno razumjeti da se čak i dotrajali i neugledni lim ili posuda za pečenje mogu vratiti u stanje kao novo.

Dodajte tabletu nakon što ste je ulili vrućom vodom i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro ga jednostavno isperite – gotovo je čarobno kako sva prljavština i ulje nestaju. Ipak, svakako sve temeljito isperite.

On je moj duh zaštitnik, odjeven u bijele haljine i zaogrnut zavjesama.

Kombinacija tople vode s tabletom deterdženta učinit će da čak i najtvrdokornije mrlje na bijeloj odjeći nestanu kao da nikada nisu postojale.

Ipak, nanosite ga isključivo na bijele materijale, jer obojene tkanine mogu izgubiti svoju živost.

Dodala sam tabletu u toplu vodu da se natopi prije nego što sam je stavila u perilicu. Osim toga, služi kao izvrsno sredstvo za izbjeljivanje bilo koje zamrljane bijele odjeće tijekom pranja.

Uklanja masnoću i pojačava svjetlinu kuhinje i kupaonice. Ako primijetite masnoću na stjenkama, učinkovita može biti mješavina napravljena od tablete za pranje posuđa.

Ovaj lijek uklanja ne samo masnoću i ostatke, već i tragove bojicama i ogrebotine. Primarni uvjet je da zid mora biti periv!

Pospremanje perilice rublja

Tableta za perilicu posuđa ne samo da čisti bubanj perilice, već uklanja kamenac i istovremeno vrši dezinfekciju.

Kada perilica rublja radi prazna, preporučljivo je odabrati dulji ciklus pranja na visokoj temperaturi i staviti dvije tablete u spremnik deterdženta u perilici posuđa.

Ovo je jednostavan način za produljenje životnog vijeka vaših kućanskih aparata!

Ova čudesna tableta spasit će od prljavštine plastični namještaj, uključujući nove plastične vrtne stolice, ležaljke i dječje ljuljačke. Uklanja zarobljenu prljavštinu, ptičji izmet i svu prašinu, ostavljajući sve nevjerojatno čistim!

Pranje metalnog posuđa.

Vaš će pribor za jelo zablistati nakon nekoliko sati namakanja u mješavini vode i tableta u perilici posuđa.

Ova metoda će vratiti izvorni sjaj i drugim metalnim predmetima.

Kako biste riješili problem mirisa i boja koje plastične posude lako upijaju, upotrijebite otopinu dobivenu iz tablete za učinkovito čišćenje.

Ova tehnika može ukloniti neugodne mirise ako je druga vrsta plastike, poput kante za smeće, u lošem stanju.

Još jedan izvrstan prijedlog mog prijatelja: jednostavno ga bacite u zdjelu i ostavite preko noći.

Ujutro ćete biti iznenađeni besprijekornim i blistavim površinama bez kamenca.

Spremnik možete dodatno očistiti tako da otopljenu tabletu stavite izravno u njega i pustite da se otopi i počne djelovati. Ispiranje će rezultirati i čišćenjem samog WC-a.

Related Posts

Moja majka je umrla prije pet godina kada sam imao sedam godina. 0tac me izdržava, oženio se prije tri mjeseca

Moja majka je umrla prije pet godina kada sam imao sedam godina. Otac me izdržava, oženio se prije tri mjeseca… Moja majka je umrla prije pet godina kada sam imao…

Read more

NASPITE DETERDŽENT ZA VEŠ U WC Š0LJU: P0gledajte šta će se desiti! KAKO RANIJE NISMO ZNALI

Vjerovatno vam je poznato da ponekad ostaci prljavštine ostaju u toaletu čak i nakon čišćenja sredstvom za čišćenje WC školjke. Kako bi ih se brzo riješila, postoji korisno pomoćno sredstvo:…

Read more

Ova uzgajivačica godinama nije kupovala geranijume, A IPAK UVIJEK IMA NAJLJEPŠE NA ULICI: Ako slijedite ovaj korak u jesen, na proljeće ćete ih imati u punoj ljepoti, čak i za poklon

Prije nego što dođe zima, obratite pažnju na biljke koje su vas uveseljavale tokom cijele sezone – geranije. Pitali smo iskusnog uzgajivača kako se pravilno brinuti o njima kako bi…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *