Više jabuka nego tijesta! Super kremasta pita od jabuka! Torta za nekoliko minuta

Ova klasična pita od jabuka je jednostavna, domaća poslastica koja se može pohvaliti bogatim okusom i lako se priprema. Umotane u laganu i prozračnu koricu, nježne, trpke kriške jabuke stvaraju ugodan i sladak desert. Idealan za svaki događaj, predodređen je da postane omiljen među članovima obitelji!

 

POTREBNI SASTOJCI:

Dva jaja, mali prstohvat soli, ½ šalice šećera (100 grama), 1 žličica vanilin šećera, ⅓ šalice mlijeka (100 mililitara), 1 ½ žlice otopljenog maslaca (20 grama), korica jednog limuna, ⅔ šalica višenamjenskog brašna (80 grama) i 1 žličica praška za pecivo.

4-5 srednjih jabuka, očišćenih od središta i narezanih na tanke ploške. Sok od ½ limuna

 

KAKO PRIPREMITI PITU SA JABUKAMA?

Za pripremu tijesta, počnite tako što ćete u velikoj zdjeli umutiti 2 jaja s prstohvatom soli dok se dobro ne izmiješa. Zatim umiješajte 100 g šećera i 1 žličicu vanilin šećera. Nastavite mutiti dok smjesa ne postane pjenasta.
Pomiješajte 100 ml mlijeka, 20 g otopljenog putera i koricu 1 limuna. Provjerite jesu li sve komponente dobro izmiješane.

Polako dodajte 80 g pšeničnog brašna zajedno s 1 žličicom praška za pecivo, miješajući dok smjesa ne postane glatka. Zatim pripremite jabuke:
Izvadite jezgru i ogulite 4-5 srednjih jabuka, zatim ih narežite na tanke ploške.

Iscijedite sok od pola limuna na kriške jabuke da ne porumene, a zatim dobro promiješajte. Sjedinite sastojke i pecite:
Pažljivo umiješajte kriške jabuke u tijesto, pazeći da su dobro obložene.

Pripremite tepsiju ili tepsiju promjera 18 cm tako da je obložite papirom za pečenje. Zatim namastite papir i lagano ga pospite brašnom.

Premjestite smjesu u pripremljenu posudu za pečenje, pazeći da se ravnomjerno rasporedi. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 350°F (180°C) i pecite 40-50 minuta. Ako kolač više naraste, možda ćete morati produljiti vrijeme pečenja. Da biste utvrdili je li gotovo, umetnite čačkalicu u sredinu; trebalo bi izaći čisto.

Pustite da se kolač potpuno ohladi u posudi za pečenje prije nego što ga izvadite. To osigurava pravilno postavljanje i pojednostavljuje postupak rezanja.

Izrežite i predstavite svoju ukusnu pitu od jabuka. Uživajte u tome!
Ideje za posluživanje: uživajte u ovoj piti od jabuka toploj ili na sobnoj temperaturi, uz kuglicu sladoleda od vanilije, malo tučenog vrhnja ili mrvicu karamel umaka.

Related Posts

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU…RECEPT KOJI JE POKUPILA MOJA PRIJATELJICA IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA

Kad pomisliš krempita odmah pomisliš na poslastičarnicu… Moja koleginica radi u poslastičarnici i dobila recept. Niko se sa njom ne može porediti… POTREBNI SASTOJCI: krema 6 jaja 1 vanilin šećer…

Read more

GOTOVE ZA SAMO 10 MINUTA….ČOKOLADNE OBLANDE PO BAKINOM RECEPTU

Ovaj recept je savršen za pripremu ukusnih kolača koji će oduševiti vaše goste. Kombinacija mlijeka, šećera, margarina, keksa, oraha i čokolade stvara bogatu i kremastu smjesu koja savršeno pristaje uz…

Read more

Ako imate 1 jaje, jogurt i brašno, napravite MINI PALAČINKE ZA 5 MINUTA…Mekane kao duša

Idealne za brzi međuobrok ili doručak, ove mini palačinke napravljene su od osnovnih sastojaka kao što su brašno, jogurt i jaja. Mekani i pahuljasti, mogu se pripremiti za samo 5…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *