Voće koje žene starije od 50 treba da jedu: Saveznik ljepote i najjači borac protiv starenja

Mango je voće koje pruža brojne zdravstvene prednosti i može biti odličan dodatak vašoj ishrani. Evo kako mango može doprineti vašem zdravlju:

Zdravstvene prednosti manga:

Visok sadržaj vitamina C: Mango je bogat vitaminom C, koji je poznat po svojoj sposobnosti da pojača imunitet. Može sadržati i do 46% preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina.

Antioksidativna svojstva: Mango je odličan izvor polifenola, koji se bori protiv slobodnih radikala. Ovi antioksidanti pomažu u prevenciji prevremenog starenja kože, bora i opuštene kože.

Beta-karoten: Sadrži beta-karoten, pigment sa antioksidativnim svojstvima koji pomaže u očuvanju zdravlja ćelija i može smanjiti rizik od starenja.

Pomaže u mršavljenju: Mango je niskokaloričan i ima zasitan efekat. Takođe sadrži lutein, koji pomaže u eliminaciji toksina iz organizma.

Bogati minerali: Mango sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum, koji su važni za zdravlje kostiju, mišića i srca.

Poboljšava raspoloženje i memoriju: Vitamin B prisutan u mangou može pomoći u održavanju memorije i poboljšanju raspoloženja.

Pomaže u boljem snu: Mango može pomoći u regulaciji ciklusa spavanja povećanjem proizvodnje serotonina, što može doprineti boljem snu.

Allies for Skin Health: Vitamin A i karotenoidi poput likopena u mangou pomažu u proizvodnji kolagena, štiteći kožu od UV oštećenja i održavajući je hidratizovanom.

Zaključak:

Mango je voće koje ne samo da obogaćuje vašu ishranu, već i pruža mnoge zdravstvene prednosti. Bogat je hranljivim materijama koje mogu poboljšati vaše zdravlje na različite načine. Kada god je to moguće, odaberite sveže i domaće voće kako biste maksimalno iskoristili njegove prednosti.

Related Posts

OVAKO TO RADE RUSI: Najbrži način pravljenja kiselog kupusa do sad, bure vam ni neće trebati

Bilo da ga volite u glavicama ili kao ribanac, kiseli kupus je nezamjenjiv zimi. U nastavku vam donosimo recept za kiseli kupus na ruski način. Potrebno je: Kupus: 2-3 kg…

Read more

OVA stvar je uklonila svu prljavštinu, kamenac i tamne mrlje iz toaleta: 15 minuta i kao nova

Uredna kupaonica ključna je za održavanje čistoće doma. Moguće je imati potpuno čist, svježeg mirisa i dezinficiran WC bez upotrebe štetnih kemikalija. Kao rezultat toga, zamijenite kemijska sredstva za čišćenje…

Read more

ČUDESAN RASTV0R ZA ČIŠĆENJE FUGA: 2 sastojka su dovoljna da uklonite svu prljavštinu

Znate li da fuge između pločica u kupatilu ili kuhinji možete vrlo lako očistiti sa samo dva sastojka? Nedavno se recept za jedno domaće sredstvo proširio društvenim mrežama, a u…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *