JUGOSLOVENI SU OVO JELO IMALI NA STOLU SVAKI DAN, A DANAS JE SKROZ ZABORAVLJENO: Odmah zapišite recept za ovo najukusnije starinsko jelo ikada

Mnoge generacije su odrasle na jelu koje se danas retko pravi, a to su žganci. Jelo dolazi iz Slovenije i Hrvatske, a može da se pravi samo od brašna i vode, a možete da dodate i krompir. Stvar ukusa vam predlažemda ovaj zaboravljeni jugoslovenski recept napravite sa krompirom. Žganci dosta podsećaju na palentu, a priprema nije komplikovana, ali zahteva malo truda. Služite sa kiselom pavlakom kao prilog ili samostalno jelo.

Sastojci:

7 krompira

150-200 g brašna

1 kašika masti

180 g kisele pavlake

Priprema: Krompir ogulite i isecite kockice. Pokrijte dno većeg i dubljeg tiganja krompirom, pa sipajte vodu da pokrije krompir i dodajte još 2 prsta preko. Posolite i poklopite, pa kuvajte dok ne omekša, nekih 15 minuta. Ispasirajte krompir u tiganju sa sve vodom.

 

Zatim postepeno dodajte brašno i mešajte konstantno. Treba da dobijete teksturu pirea. Ako je potrebno dodajte još brašna, ali nemojte da preterujete. Kuvajte na tihoj vatri i mešajte konstatno da vam ne zagori, nekih 20 minuta.

U drugi tiganj sipajte mast i kada se istopi dodajte pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri dok se pavlaka skroz ne zagreje, a zatim krompir sipajte u neku posudu i prelijte pavlakom.

Related Posts

PRONAĐITE SVOJ ZNAK PO DATUMU ROĐENJA: Najtačnija analiza, OTKRIVA SVE O VAMA – NAMA JE POGODILO

PRONAĐITE SVOJ ZNAK PO DATUMU ROĐENJA: Najtačnija analiza, OTKRIVA SVE O VAMA – NAMA JE POGODILO Pronađite svoj znak po datumu rođenja: 01.01. – 09. 01.~ Pas 10.01. – 24….

Read more

Ljepljiva MAST I Nečistoće Odmah Nestaju. Kuhinjski 0rmarići Ponovo Blistaju: Nanijela Sam I 0brisala – To Je To!

U trgovini nema posebnih metoda, ali to uopće nije važno.Sadržaj se nastavlja nakon oglasa Uz pomoć ovog domaćeg proizvoda za čišćenje prema uputama portala vstolovka, lako ćete se nositi s…

Read more

OVO SU NAJISKRENIJI ZNACI HOROSKOPA: Oni gotovo nikada ne glume

Gotovo nikad ne glume i ne pretvaraju se – s njima znate na čemu ste! Ovan Toliko iskren i direktan da bi ih se mogao nazvati najiskrenijim horoskopskim znakom. Što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *