Ko popije ovo PIĆE ne zna šta je slabo pamćenje, nesanica i loše raspoloženje, rekla mi je baka: Zamijenite KAFU za ovo staro čudo

Tijekom zimskih praznika našeg djetinjstva, pri ulasku u kuhinju stalno smo nailazili na stariju gospodu koja je sjedila za stolom, obuvena u udobne papuče, i uživala u komadićima božićnog kolača umočenog u aromatični vrh.

Sjećanje i aroma koju vrijeme neće izgubiti iz naše svijesti.

Prije skoro četrdeset godina moja baka mi je prvi put pripremila ovaj napitak.

Živo se sjećam oštrog okusa i mirisa koji su probudili sjećanja na bogatu zemlju pronađenu u vrtu moje bake.

Izražavam joj svoju zahvalnost što me je upoznala s ovim izvrsnim napitkom.

Nekad smatran nepoželjnim, sada mi je postalo jasno da je to, zapravo, pravo blago za našu dobrobit.

Izuzetno koristan i neuobičajen.

Raspravljamo o slavnoj Melti iz prošlosti.

Melta je mješavina kave koja se sastoji od korijena cikorije, šećerne repe, zdrobljenog ječma i raži.

Korijen cikorije posebno je neuobičajen u ovoj mješavini, jer se rijetko nalazi u tipičnoj hrani koju konzumiramo; bez obzira na to, služi kao izvanredna blagodat ljudskom tijelu.

Potrebni sastojci:
Jedna litra vode na točki vrenja.

Četiri jednake žlice Melta mješavine kave.

Kako se priprema ova smjesa?

Ulijte smjesu, ostavite da odstoji, procijedite i konzumirajte – bilo toplu ili ohlađenu.

Ne ustručavajte se isprobati; malo je vjerojatno da ćete požaliti zbog svoje odluke.

 

BONUS:

Umutiti bananu sa keksima! Bićete zapanjeni! Ukusni desert za 5 minuta bez pečenja

Tko može odoljeti privlačnosti brzih i jednostavnih rješenja slastica? Osobito kada uključuje divno sljubljivanje kolačića i banana.

Ovaj će vas članak voditi kroz jednostavan, ali rajski recept za desert koji će zasigurno uzbuditi vaše nepce i natjerati vas da čeznete za njim na sekunde. Pripremite se za nevjerojatnu poslasticu u samo pet minuta!

Sastojci
Dvije banane, 120 grama keksa, 35 grama putera, 75 grama šlaga, 200 grama koncentrata mlijeka i 35 grama sitnog šećera, zajedno s listićima čokolade.

KAKO PRIPREMITI BRZI KOLAČ SA BANANAMA I KEKSOM?

Evo korak-po-korak vodiča za izradu ovog divnog deserta:

Drobljenje kolačića uključuje uzimanje šake omiljenih kolačića i njihovo stavljanje u plastičnu vrećicu. Valjkom za tijesto ih izlomite u sitne mrvice. Ovaj postupak doprinosi ugodnoj hrskavosti našeg deserta.

Priprema temelja uključuje miješanje zdrobljenih keksa s zgnječenim bananama u posudi za miješanje pomoću gnječilice za krumpir. Nakon što ste dobro izmiješali, dobivenu smjesu premjestite u okrugli kalup za torte kako biste oblikovali podlogu.

Za pripremu kremastog nadjeva, počnite tako što ćete zajedno otopiti maslac i šećer u loncu. Nakon što se otopi, dodajte mliječni koncentrat i dobro izmiješajte. Ostavite ovu smjesu kuhati otprilike 5 minuta uz stalno miješanje. Ova bogata i kremasta mješavina poslužit će kao nadjev za naš desert.

Za sastavljanje slastice, kremastu smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa i banana u kalupu za tortu. Za dodatni okus stavite kriške banane na vrh.

U drugoj posudi umutiti vrhnje sa žličicom šećera u prahu dok ne postane čvrsta pjena. Nakon što je slastica složena, preko nje rasporedite ovaj kremasti užitak. Za privlačan završni detalj, velikodušno pospite listiće čokolade po vrhu.

Posluživanje:
Nakon što je sklopljen, desert stavite u hladnjak na nekoliko minuta da se stegne. Za najugodniji doživljaj okusa poslužite ga ohlađenog. Slobodno budite inventivni s dodacima, kao što je dodatno voće ili mrvica karamel umaka.

Related Posts

Ovo su najpametniji horoskopski znakovi

Iako se iznimno inteligentni ljudi mogu pronaći u svakom horoskopskom znaku, pripadnici određenih znakova posebno se izdvajaju svojom briljantnošću. Oni su poznati po svojoj jedinstvenoj perspektivi i originalnom načinu razmišljanja….

Read more

ČAJ 0D LOV0ROVOG LISTA UNIŠTAVA KAŠALJ, ALI SAM0 AKO GA 0VAKO PRIPREMITE: Evo u čemu je tajna

Lovor se tradicionalno koristio u liječenju raznih bolesti uključujući probavne i kardiovaskularne bolesti, giht i reumatizam, kao i stanja poput nervoze i nesanice. Eterično ulje zaliva je veoma korisno za…

Read more

Ceo Balkan plače od smeha zbog obaveštenja na vratima jedne teretane

Članovi jedne teretane ostali su zatečeni kada su na vratima ugledali obaveštenje da je njihovo omiljeno mesto za vežbanje zatvoreni, a razlog ih je ostavio u čudu. Vlasnici teretane odlučili…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *