KOLIKO SOLI IDE NA 10 L VODE ZA KISELI KUPUS: Ovo Je Idealna Količina – Super Savjet Za Početnike

Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vrijeme da kiselite kupus.

Mnoge domaćice se u današnje vrijeme odlučuju za kupovni, jer misle da je proces previše komplikovan i da kiseli kupus neće ispasti kako treba, piše Stvarukusa.

Ako ove godine prvi put pravite kiseli kupus, ali i ako ste iskusna domaćica možda ne znate koja je prava mjera soli koja se sipa u vodu i kako se pravilno pravi rasol. Kako biste dobro ukiselili kupus u nastavku teksta pročitajte koliko je soli ide na 10 l vode.

Neko voli malo slaniji kiseli kupus, a neko i ne baš, ali u koju god grupu da spadate, postoji neka optimalna količina koja se dodaje. Pa tako na 10 l vode ide 400 g soli. Ako koristite bude od 20 l onda duplirajte i količinu soli. Još jedna stvar je bitna, a to je i koju so upotrebljavate. Ako želite da kiseli kupus bude ukusan, predlažemo vam da koristite krupnu morsku so, koja treba potpuno da se rastvori u vodu, prije nego što se sipa u bure.

BONUS:

RECEPT ZA LUDO TIJESTO – može stajati i do 7 DANA, a od njega pravite PECIVO KAKVO HOĆETE: Žene ga stalno imaju u frižidiru

Ovo je tijesto koje se može koristiti za razna jela, a može dugo stajati u frižderu i koristi se bez nadolaženja. Jednostavno, praktično i najbolje od svega mekano i ukusno!

Sastojci:

oko 1 kg brašna
500 ml mlakog mlijeka
200 ml jogurta
2 jaja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 kocka kvasca

Priprema:
Prosijte kilogram brašna i napravite udubljenje. Sipajte u to udubljenje malo mlakog mlijeka i izmrvite kvasac i pospite šećerom.
Izmiješajte s malo brašna i ostavite da kvasac naraste. Dodajte sve ostale sastojke i umijesite glatko tijesto.
Po potrebi dodajte još malo brašna sve dok tijesto prestane da vam se lijepi za ruke. Prekrijte testo krpom i ostavite da ga lijepo naraste.
Od ovog tijesta možete praviti pogače, kiflice, pizzu… ma šta god poželite.
Ako ne potrošite sve umotajte tijesto u najlon kesu i ostavite ga u frižideru i do nekoliko dana.

(Radio Sarajevo)

Related Posts

Samo 1 krompir čini da eksplodira sa toliko cvijeća, jednostavno, jeftino i VRLO BRZO

U današnjem videu ću vam pokazati koje je to organsko đubrivo dobro za cvjetanje vašeg Spatifiluma. Umorni ste od korištenja skupih gnojiva, ali ne postižete dobre rezultate. Ne brinite. U…

Read more

ALJKAVI SU DO BOLA I NIJE IH BRIGA: Ovo su 3 najneurednija horoskopska znaka – ŽIVE KAO U KOKOŠINJCU

Astrolozi su otkrili da se u zvezdama krije crna lista pravih neurednjakovića. U nastavku teksta pogledajte koja se 3 horoskopska znaka nalaze na ovoj listi. Škorpija Škorpije savršeno boli briga…

Read more

Koliko soli ide u kiseli kupus? Evo kako da izračunate tačnu količinu

Počinje sezona u kojoj se priprema kiseli kupus omiljena zimska salata za mnoge u Bosni i Hercegovini. Teško je zamisliti zimsku trpezu bez kiselog kupusa, ali mnogim domaćicama kupus često…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *