Najbolji kiseli kupus imaćete ako bure prekrijete ovim, NEĆETE MORATI NI DA PRETAČETE RASOL

Proces pripreme zimnice je dugotrajan, a uz klasičnu pripremu ajvara, brojne domaćice odlučuju se i za pripremu kiselog kupusa. Za one koji tek počinju, donosimo sve smjernice za kiseljenje kupusa kako bi vaše zimske zalihe ostale svježe nekoliko mjeseci.

Najlakši način za kiseljenje kupusa je da na svakih 30 kilograma kupusa stavite kilogram soli. Počnite s uklanjanjem vanjskih listova, zatim nožem zarežite korijen prije nego što glavice stavite u bačvu. Budući da su glavice kupusa okrugle i ne mogu se savršeno posložiti, poželjno je neke glavice narezati na četvrtine i polovice. Ti se dijelovi zatim mogu postaviti između cijelih glava kako bi se osiguralo da svi ostanu uspravni.

Zatim se u bačvu dodaje voda do razine dva prsta iznad vrhova glava, a na vrh se postavlja drvena ili plastična preša.

Savjeti za pripremu izvrsnog kiselog kupusa: Uobičajeno je staviti kamen ili težu staklenku napunjenu vodom na vrh preše, koja dobro funkcionira kada je bačva potpuno puna.

No, ako ostane prostora, kupus se može brže pokvariti zbog izloženosti zraku. U takvoj situaciji poželjno je veću najlonsku vrećicu napuniti vodom i postaviti je preko kupusa.

Kako biste izbjegli prelijevanje salamurom, preporučujemo ovaj jednostavan trik: stavite deblju pamučnu tkaninu preko preše ili vrećice za vodu, a zatim na vrh dodajte još soli. Ova metoda omogućuje postupno otapanje soli i taloženje na dnu bačve.

Temperatura igra presudnu ulogu. Otprilike mjesec dana kupus treba stajati na sobnoj temperaturi dok se ne ukiseli. Ne smije se izlagati pretjerano hladnim uvjetima. Nakon ovog početnog razdoblja, kupus se može premjestiti u hladnije okruženje, pazeći da temperatura ne prelazi 5 stupnjeva (kao u podrumu ili garaži).

Pratite razinu vode. Tijekom cijelog mjeseca kiseljenja važno je povremeno provjeravati vodu u bačvi, osobito u prvim danima. Pazite da kupus ostane potopljen, po potrebi dodajte vode. Ako koristite kamen ili staklenku, svakako ih isperite barem svaka dva dana.

Related Posts

OMEKŠIVAČ SIPAJTE OVAKO I VEŠ ĆE MIRISATI 7 DANA: Tu CAKU znaju iskusne domaćice

Kakav impresivan trik! Možda ste u nekoj situaciji doživjeli nesretan ishod da perilica rublja nije pravilno očistila vaše rublje, što je rezultiralo neugodnim mirisom umjesto ugodnog. U određenim prilikama perilica…

Read more

OVU BILJKU M0RATE IMATI U KUĆI: Kažu Da Donosii Novac, A SAMO TREBATE PAZITI NA JEDNU STVAR

Drvo novca (lat. Crassula ovata) je kućna biljka koja je jednostavna za održavanje, a smatra se da donosi sreću i novac. Sastoji se od debeljuškastih grana koje podsjećaju na mala…

Read more

Ovi horoskopski znakovi DO KRAJA GODINE neće znati šta će sa parama…

U domeni astrologije, 2024. godina predstavlja niz izazova i prilika, budući da se svaki horoskopski znak susreće s različitim financijskim okolnostima. Bik Za one rođene u znaku Bika, koji su…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *