OVU BILJKU M0RATE IMATI U KUĆI: Kažu Da Donosii Novac, A SAMO TREBATE PAZITI NA JEDNU STVAR

Drvo novca (lat. Crassula ovata) je kućna biljka koja je jednostavna za održavanje, a smatra se da donosi sreću i novac.

Sastoji se od debeljuškastih grana koje podsjećaju na mala debla i mesnatih, ovalnih listova. Upravo jer se smatra simbolom sreće, drvo novca je odličan odabir za poklon.

Ova biljka ima brojne druge nazive kao što su drvo žada, krasula, japansko drvo novca, kinesko drvo novca itd.

Radi se o biljkama koje spadaju u rod Crassula te mogu međusobno malo varirati. Najpopularnija vrsta je upravo Crassula ovata, čija boja listova također može varirati, ovisno o varijanti.

Ako imate mačku ili psa, drvo novca potrebno je smjestiti daleko izvan njihovog dohvata, iz razloga što su svi dijelovi biljke toksični za životinje.

Drvo novca potrebno je redovito zalijevati, ali pritom treba pripaziti da ga ipak ne zalijevate prečesto. Zemlja u kojoj je drvo novca ne smije se u potpunosti isušiti, stoga ga je najbolje zaliti kada pod prstom osjetite da je gornji sloj zemlje suh.

Pretjerano zalijevanje može biti kobno za ovu biljku. Tijekom proljeća i ljeta preporučuje se češće zalijevanje kako bi zemlja bila vlažna cijelo vrijeme, dok se tokom zime preporučuje zalijevati drvo novca jednom mjesečno.

Related Posts

OMEKŠIVAČ SIPAJTE OVAKO I VEŠ ĆE MIRISATI 7 DANA: Tu CAKU znaju iskusne domaćice

Kakav impresivan trik! Možda ste u nekoj situaciji doživjeli nesretan ishod da perilica rublja nije pravilno očistila vaše rublje, što je rezultiralo neugodnim mirisom umjesto ugodnog. U određenim prilikama perilica…

Read more

Najbolji kiseli kupus imaćete ako bure prekrijete ovim, NEĆETE MORATI NI DA PRETAČETE RASOL

Proces pripreme zimnice je dugotrajan, a uz klasičnu pripremu ajvara, brojne domaćice odlučuju se i za pripremu kiselog kupusa. Za one koji tek počinju, donosimo sve smjernice za kiseljenje kupusa…

Read more

Ovi horoskopski znakovi DO KRAJA GODINE neće znati šta će sa parama…

U domeni astrologije, 2024. godina predstavlja niz izazova i prilika, budući da se svaki horoskopski znak susreće s različitim financijskim okolnostima. Bik Za one rođene u znaku Bika, koji su…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *