OVU FENOMENALNU PITU POKAZALA MI JE MOJA SVEKRVA…JA JE ČESTO PRAVIM A SADA ĆETE I VI

Ovu izvanrednu pitu upoznala me je moja svekrva. Često ga pripremam i potičem vas da učinite isto!

POTREBNI SASTOJCI:

Dostupno je pakiranje od 500 g gotovih kora za pitu.

Za pripremu ovog recepta potrebna vam je čašica čvrstog jogurta, četiri jaja, čašica ulja od jogurta i 500 g domaćeg kravljeg sira.
sol

KAKO SE PRIPREMA OVA JEDNOSTAVNA PITA SA SIROM?

Umutite jaja i sir, a zatim dodajte prstohvat soli.
Nadjev kojim cemo premazati kore pripremiti energicnim mucenjem.

Pomiješajte jogurt, 2 jaja i šalicu ulja od jogurta. Pospite prstohvatom soli.
Da biste smanjili količinu kora, jednostavno ih prepolovite nožem.

Da biste pravilno sklopili, pažljivo uzimajte jednu po jednu koru i ravnomjerno rasporedite nadjev po cijeloj dužini, a zatim jedan dio preklopite.

 

Preplitanjem jednog dijela s drugim nastat će kora duljine oko 25 cm i širine 8 cm.
U kut stavite sir i lagano ga preklopite, podsjećajući na uši tegle tijekom izrade. Nastavite sa uvijanjem i preklapanjem kore da dobijete trokutasti oblik.

Ponovite ovaj postupak za svaku koru dok ne potrošite sav sir i kore. Preostali sir možete staviti na vrh u obliku trokuta. Trokutiće pecite na 200 stupnjeva cca 10-15 minuta (ja više volim peći na peći na drva).
Ugodno!!

Savršenost trokuta, njihove dimenzije i brojnost ovise o vrsti rezanaca koji se koriste. U posljednje vrijeme preferiram Jami rezance, koje nabavljam posebno za izradu preslatkih slanih pita ili savijača. Bez sumnje, dobiveni trokuti su apsolutno besprijekorni.

 

BONUS:

TIKVICE PUNJENE SIROM…Prepustite se idealnoj kombinaciji u ove tole dane…

Prepustite se divnoj simfoniji okusa koja izbija kada se tikvice napune ukusnom kombinacijom sira i jaja. Prihvatite priliku da uživate u ovom kulinarskom remek-djelu.

POTREBNI SASTOJCI:
Za ovaj recept trebat će vam 4 tikvice, 3 žličice maslaca, 1 manja glavica luka koja je sitno nasjeckana, 3 režnja češnjaka koja su nasjeckana, 3 jaja koja su razbijena, 1/2 šalice izmrvljene fete ili drugu vrstu bijelog sira, 3/4 šalice naribanog žutog sira kao što je gauda, ​​švicarski ili ementaler i 2 žlice nasjeckanog peršina.

Za dekoraciju pospite malo pimenta u prahu po jelu i začinite po ukusu solju i paprom, koristeći otprilike 1/2 žlice brašna.

KAKO SE PRIPREMAJU TIKVICE SA SIROM:

Za pripremu započnite tako što ćete prepoloviti tikvicu po dužini i žlicom izvaditi unutarnji dio. Izdubljene tikvice nasjeckajte i pomiješajte s lukom nasjeckanim na kockice i nasjeckanim češnjakom.

U tavi rastopite malo maslaca i pirjajte nasjeckane tikvice, luk i češnjak dok ne omekšaju.
Kad se temperatura malo spusti, pomiješajte s brašnom, sirom, peršinom i razmućenim jajima. Ovom smjesom napunite tikvice i po vrhu pospite malo paprike.

Stavite u pećnicu na 190 stupnjeva i pecite oko 30 minuta, odnosno dok nadjev unutar tikvica ne postane čvrst.

Related Posts

Ne mogu vam opisati koliko me oduševila ova jednostavna pita, ODUŠEVILA JE SVE MOJE GOSTE

Razina oduševljenja koju sam doživjela od pite koju nam je moja Branka neku večer napravila je neopisiva. Recept dobiven od Zore odmah je umnožen. Jučer sam bila u gostima i…

Read more

ŽIVA TURŠIJA….JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PRAVU ZIMNICU

Sljedeći su potrebni sastojci: Za ovaj recept trebat će vam jednake količine rajčica (u raznim nijansama zelene, ružičaste ili crvene), paprike, cvjetače, mrkve i krastavaca, a sve težine oko 2…

Read more

DOMAĆI PINĐUR – Jednostavan receptić, a tako ukusan.. ZAPIŠITE GA OBAVEZNO

Pinjur koji sam pripremila je izuzetno ukusan, a meni je čak i draži od ajvara zbog svojih osebujnih karakteristika. Iako je sam recept jednostavan, rezultat je nevjerojatno ukusan. POTREBNI SASTOJCI:…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *