U 5. razredu napustio školu da bi prehranio romsku porodicu: Bakšiš od 25. 000€ narodni pevač umeo da uzme za par minuta

Svi dobro znamo da su svadbe i veselja u kafanama i restoranima odlično mjesto da pjevači narodne muzike uzmu dobar honorar i bakšiš. Neki od najvećih narodnih velikana su uzeli dosta novca i započeli karijere na ovaj način. Danas vam otkrivamo koji je pjevač bio jedan od najpopularnijih i najviše je zarađivao.

Domaću pop scenu pune brojni pjevači i pjevačice; međutim, samo je nekoliko odabranih uspjelo uspostaviti slavne karijere koje traju desetljećima. Danas se fokusiramo na Ljubu Aličića. Unatoč izazovnom odrastanju i zahtjevnom putu prema postignućima, zauzeo je istaknuto mjesto na području narodne glazbe u našem kulturnom miljeu.

Rođen u Šapcu 1960. godine, Ljuba Aličić je prvi veliki uspjeh postigao 1980. godine izdavanjem albuma s osam pjesama, među kojima su i zapažene pjesme poput “Nisi znala za bol srca moga” i “Šeherzada”.
Sljedeće godine nižu se proslavljeni hitovi vezani uz ovog izvođača, a posebno se ističe pjesma “Svirajte mi za Željana” s albuma. Godine 1984. na njegovom albumu nalazi se pjesma “Ne ličiš”, a potom zapaženi izbori “Samo ona me može vratiti u život” i “Plači a digni glavu” 1986. s istog albuma. Nakon toga, dvije godine kasnije, izdao je još jedan album koji je uključivao trajno djelo “Cry with me in the autumn kiša”.

Do 1993. Ljuba je producirao još četiri albuma, od kojih niti jedan nije polučio značajan komercijalni uspjeh. Te godine izdaje “U Šapcu kraj Save”. Vjerojatno je 2003. godine producirao album desetljeća na kojem su se, između ostalih, našle pjesme poput “Ciganin sam al’ najlepisci”, “Jedinac sam u majke” i “Crveno obući”.

Nakon toga je snimio još tri albuma, a njegov najnoviji rad pod nazivom “S prvom kišom” dovršen je ove godine. Ljuba Aličić, ugledna pjevačica u Srbiji, posjeduje jednu od najraskošnijih rezidencija u srbijanskom estradnom sektoru, a pregled nekretnine otkriva razloge njene velike vrijednosti. Ipak, kako je naglasio u emisiji “Premijera – Vikend specijal”, ovo ostvarenje ne bi bilo moguće bez podrške njegove supruge Željane.

Ljuba je priznao da su on i Željana u braku 37 godina, a naveo je i da ju je, kako je naveo, “uzeo iz škole”. Nadalje je pojasnio: “Moja supruga i ja smo u braku 37 godina. Otac sam dva sina; jednog iz prvog braka, s kojim sam održavao skladnu vezu dugi niz godina.
Vjerujem da kuća pripada ženi. – Pokupila sam je iz škole – komentirala je Ljuba. Dok njegova supruga uglavnom bježi od javne vidljivosti, priznala je da njihovu vezu karakterizira sklad. Početne faze njihova braka bile su prepune poteškoća; ipak, čovjek se na kraju nauči prilagoditi. “Ljuba je i dobar suprug i dobar otac”, izjavila je njegova supruga.

Pjevač, koji je sa 16 godina snimio svoj debitantski album sa zapaženom pjesmom “Pruži mi ruku prijatelju”, dugi je niz godina ostao jedna od najistaknutijih osoba narodne glazbe. Veliko priznanje koje je stekao priskrbilo mu je popriličan broj obožavateljica koje su očarane njegovim izvedbama, posebice kada izvodi poznatu pjesmu “You Don’t Look Like Anyone”.

Za Ljubu Željan on utjelovljuje osebujnu figuru od značaja, a njoj je u čast osamdesetih godina prošlog stoljeća stvorio nezaboravan hit nazvan po njoj. Refren ove pjesme glasi: „Sviraj za Željanu, ljubavi moja, tugo moja, sviraj za dane radosti, njoj je ovo veče posvećeno.

Svakako, pjesma je hommage bivšoj ljubavi koju on bez žaljenja drži. Kad bi Ljuba odlučio kroz pjesmu izraziti prirodu svog dugotrajnog braka sa Željnom, tekst koji bi nastao nedvojbeno bi odražavao najveću radost.
Život Ljube Aličića nije sadržavao samo trenutke sreće nego i mnoštvo silnih izazova. U mladosti je pretrpio opetovano fizičko zlostavljanje od strane svog oca. Do petog razreda povukao se iz škole kako bi počeo pjevati na javnim događanjima, a do 12. godine počeo je nastupati na vjenčanjima.

Sreća mu je bila naklonjena, a uz podršku onoga što stručnjaci nazivaju njegovom tradicionalnom glazbom, njegove izvanredne vokalne sposobnosti dovele su ga do vrhunca glazbene industrije. Njegovom usponu slave doprinijeli su nastupi na brojnim festivalima, od kojih se posebno ističe Ilidžanski festival 1979. godine, gdje je izveo pjesmu „Hoću ljubav, neću prijateljstvo.

Među njegovim djelima ističu se “Sumorno jutro”, “Ciganin sam, ali najljepši”, “S prvom kišom” i “Njen rastanak”. Sa 20 godina Ljuba je ušao u prvi brak iz kojeg je dobio sina Dejana koji se bavi pjevanjem. Nakon razvoda upoznao je Željanu, a događaji koji su uslijedili postali su dio povijesti.

Related Posts

ŽELUDAC ĆE RADITI KAO SAT – Travarka Milica otkriva: Ne postoji bolji lijek za gastritis, nadutosti i slabo varenje od ove moćne biljke

Milica Jovičić iz Mokre Gore već desetljećima pomaže onima koje muče tegobe gastrointestinalnog trakta, a odlučila je sa nama podeliti nekoliko odličnih savjeta. Čuvena Milica Jovičić, baka vedrog duha iz…

Read more

SJEĆATE LI SE ŠEHEREZADE? Svi smo je voljeli u seriji “1001 noć” – udala se za kolegu: A SADA KRATKA KOSA, PLAVUŠA

 turska glumica koja se na ovim prostorima proslavila ulogom Šeherezade u seriji “1001 noć”, napravila je drastičnu promenu izgleda, a od fatalne crnke više nema ni traga. Lepe glumice, koja…

Read more

MOZGALICA ZA DOBRO JUTRO: U koju šoljicu će prvo doći kafa

Strastveni ljubitelji zagonetki trljaju ruke kada naiđu na jednu koja će ih sasvim zaokupiti na neko vrijeme. Što je veći izazov, slađi je i pronalazak rješenja. A velike doze slatkog…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *