ŽIVA TURŠIJA….JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PRAVU ZIMNICU

Sljedeći su potrebni sastojci:

Za ovaj recept trebat će vam jednake količine rajčica (u raznim nijansama zelene, ružičaste ili crvene), paprike, cvjetače, mrkve i krastavaca, a sve težine oko 2 kilograma.

Kako biste postigli željeni okus u svom jelu, jednostavno ubacite malo više soli od prstohvata, čime ćete dovoljno začiniti posudu s povrćem i vodom.

Kako se priprema živa turšija?

Kako bi se osigurala čistoća, neophodno je da se svo povrće temeljito opere. Započnite nožem kako biste napravili mali rez u blizini gornjeg dijela paprike. Vilicom izbušite rajčicu na 2-3 mjesta. Na kraju krajeve krastavca odrežite.

Započnite s odvajanjem cvjetače na veće cvjetove, dok također ogulite mrkvu i nježno odrežite krajeve. Postavite spremnik na način koji omogućuje umetanje prostrane plastične vrećice, pazeći da krajevi vrećice malo izlaze izvan spremnika.

Stavite rajčicu, krastavac, cvjetaču, mladi luk i papriku u jedan red. Ponavljajte ovaj raspored dok ne potrošite sve povrće.

Za početak uzmite posudu i napunite je vodom. Zatim premjestite vodu u drugu posudu. U novu posudu dodajte morsku sol, pazeći da količina soli bude malo veća od željene razine slanosti. Umiješajte sol u vodu dok se potpuno ne otopi. Važno je napomenuti da Presol nije potrebno kuhati.

Dodajte povrće u posudu i pospite ga prethodnom solju. Tijekom procesa kiseljenja povrće će upiti dodatnu sol iz presola. Započnite postupak pričvršćivanjem vrećice za spremnik, nakon čega slijedi postavljanje poklopca. Ostavite smjesu da fermentira na hladnom mjestu.

 

Related Posts

OVU FENOMENALNU PITU POKAZALA MI JE MOJA SVEKRVA…JA JE ČESTO PRAVIM A SADA ĆETE I VI

Ovu izvanrednu pitu upoznala me je moja svekrva. Često ga pripremam i potičem vas da učinite isto! POTREBNI SASTOJCI: Dostupno je pakiranje od 500 g gotovih kora za pitu. Za…

Read more

DOMAĆI PINĐUR – Jednostavan receptić, a tako ukusan.. ZAPIŠITE GA OBAVEZNO

Pinjur koji sam pripremila je izuzetno ukusan, a meni je čak i draži od ajvara zbog svojih osebujnih karakteristika. Iako je sam recept jednostavan, rezultat je nevjerojatno ukusan. POTREBNI SASTOJCI:…

Read more

SAVRŠENO DOMAĆE PECIVO PUNJENO SIROM KOJE ĆETE PRAVITI ZA SVAKU PRILIKU

POTREBNI SASTOJCI: 1 šolja vodenog mleka 1 šolja vode 1 kašika kvasca 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 1 jaje nešto manje od 1 kašičice ulja 6 šoljica brašna za…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *