TEGOBE U KLIMAKSU: 5 RECEPTURA PROTIV VALUNGA, RAZDRAŽLJIVOSTI I PROTIV DIVLJANJA HORMONA

1. ČAJ OD RUZMARINAU decilitar i po vode kuhajte 2 minuta 5 g listova ruzmarina. Procijedite i pijte ujuto i uveče po šoljicu.

Ovaj čaj smiruje “navalu krvi u glavu” i protiv vrtoglavice, piše Aura.

2. Čaj od bijelog gloga smiruje razdražljivost u klimaksu

Poparite sa 2,5 dl vrele vode kašičicu cvijeta bijelog gloga, poklopite i poslije 5 minuta procijedite. Pijte tri puta dnevno po šoljicu, prije jela.

Bijeli glog je još koristan kod regulisanja srčane aritmije i za smanjenje znojenja. Također, smiruje razdražljivost u klimaksu
Prah od imele smiruje vrtoglavicuRECEPT 1: Od osušene cijele biljke ili lišća u avanu napravite prah, pa količinu “na vrh noža” koristite dva puta dnevno sa čašom vode.

RECEPT 2: U 2 dl tople vode sipajte pola kašičice praha imele, sačekajte 3 sata i popijte pola ujutro a pola prije spavanja.
Imelin prah je korisno prirodno sredstvo i protiv “navale krvi u glavu”.

Tinktura od divljeg bibera (konopljike) normalizira hormone

U flašu sipajte 100 g plodova konopljike (Vitex agnus castus), prelijte sa pola litra domaće rakije, poslije tri sedmice procijedite i čuvajte u flaši od tamnog stakla na hladnom i mjestu zaštićenom od svjetlosti. Pije se dvadesetak kapi tri puta dnevno razmućenih u pola čaše mlake vode.

Divlji biber ili konopljika koristi se da normalizuje nivo hormona, reguliše rad jajnika, smiruje razdražljivost i depresiju.

ČAJ OD MACINE TRAVE PROTIV VALUNGA

Prelijte sa 2,5 dl vrele vode 2 kašičice macine trave (Marrubium vulgare). Poslije 3 do 5 minuta procijedite i pijte 3 do 5 šoljica dnevno.
Ovaj čaj normalizuje i lučenje polnih hormona.

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *