FILIP MANJA, LJEKAR KINESKE MEDICINE o formuli koja spasava pluća: OVE DVIJE BILJKE SU SPASILE KINEZE

Filip Manja, diplomirani ljekar tradicionalne kineske medicine rekao je u trećem vijeku prije naše ere nastala preventivna formula koju možete koristiti za jačanje odbrambenog sistema protiv virusa.

Naime, radi se o biljci sladić i o sušenom đumbiru.

Poznat je i slučaj jedne kineske bolnice u žarištu virusa u kojoj zahvaljujući ovoj formuli nijedan ljekar nije bio zaražen, niti su oboljevali prethodnih godina od sezonskog gripa, tvrdi on.

Sladić se koristi najčešće u kineskim biljnim formulama zbog harmonizujućeg efekta. On djeluje protivupalno, protiv virusa i bakterija, te na nivou uklanjanja sluzi ili vlage iz tela.

Manja je podsjetio i da na osnovu CT skenera i subjektivnog osjećaja oboljelih, na plućima naslage sluzi. Sladić podmazuje pluća i utiče na energiju slezine i želuca.

Suvi đumbir ima vruću prirodu i podsetiče zagrijavanje pluća.

Odnos dvije biljke mora biti 2:1 u korist sladića.

Za jednu osobu u toku jednog dana se napravi oko 450 ml, tako što se ubace dvije pune kafene kašičice sladića i jedna puna kašičica sušenog đumbira u prahu.

To se ubaci u posudu od težeg materijala. U idealnom slučaju se koristi zemljana posuda.

Sve se prelije 500ml vode. Voda se uključi da proključa, a kad proključa, ostavi se još 20 minuta da prokuva. Onda se sve skloni sa vatre, polovina koja je ostala (nije isparila) se sipa u šolju i konzumira topla, dok se ostatak koristi u drugom delu dana (uveče), kada se podgrije prije upotrebe.

Može se koristiti i svježi đumbir, ali onda neće biti isti efekat.

novi.ba

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *