ČAROBNI SENF: Nećete vjerovati koliko je ljekovit!

Ako ste se sprzili, zahvaćeno područje namzite debljim slojem senfa i bol bi vrlo brzo trebala nestati

U slučaju da vas muči promuklost, pomiješajte senf i sok od pola limuna, žličicu soli, meda i pola šalice ključale vode te kuhajte deset minuta. Kada se mješavina ohladi, uzmite gutljaj-dva i grgljajte. Mješavina nije ugodnog mirisa i okusa, ali je djelotvorna.

Senf je izvrstan u opuštanju bolnih mišića i upale zbog pretjeranog vježbanja. Ako osjećate bol u mišićima cijelog tijela, pripremite kupku: Pomiješajte dvije žličice senfa, žličicu morske soli i mješavinu stavite u kadu s vrućom vodom. Senf će pojačati terapeutsko djelovanje soli i bol u mišićima brzo otkloniti.

Kada osjetite bol u stopalima, možete napraviti kupku za noge. U vrućoj vodi pomiješajte žličicu senfa sve dok se ne rastopi. Smjesu stavite u lavor i ubacite noge u kupku.

Osjećate li bol u donjem dijelu leđa, pomoći si možete pastom koju ćete napraviti od mljevenog sjemena gorušice (od nje se radi senf) i brašnom.
Lagano miješajte smjesu u toploj vodi dok ne dobijete pastu koju ćete staviti na tkaninu, a nju potom na bolno mjesto.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *