Zdravi i bijeli zubi do duboke starosti: Slana pasta tibetanskih redovnika – recept!

Kod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti, čak je tako bilo i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predjelima za komercijalne paste i stomatologa nikad nisu čuli, prenosi uspesnazena.com. Želite li znati njihovu tajnu? Vrlo jednostavno!

U pola čaše prokuhane i ohlađene vode uspite 1 žlicu krupne soli. Jednu minutu energično miješajte žlicom, a zatim skinite i bacite formiranu pjenu.

Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i perite ovom smjesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i navečer nakon obroka.

Vodom iz iste čaše isperite zube.

Zubi od ovoga postaju jako bijeli, a desni jačaju i dobivaju ružičastu boju.

Osjetit ćete nalagodnost u početku: na slanu vodu odmah “odjeknu” zubi pojačanom osjetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko. Postaju osjetljiviji na neko vrijeme, ali to uskoro prođe.

Usput, takve neugodne osjećaje daju i vrlo skupe paste za osjetljive zube. Strpite se malo: “slana” pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne šupljine, već za vrlo kratko vrijeme ojačava zubnu caklinu, “zacementiravši” pukotine i neravnine na zubima.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *