Muči vas Plijesni ili Buđ po zidu i namještaju? Evo kako ćete je očistiti u nekoliko minuta

Više od samo estetskog problema, neobrađena plijesan može uzrokovati probleme s disanjem, potaknuti alergije, pa čak i oštetiti zidove i namještaj.

Malo curenje u vašoj kuhinji pretvara se u crnu mrlju na stropu. Neventilirana kupaonica i u tušu raste plijesan. Gdje god u vašem domu ima viška vlage, vjerojatno slijedi plijesan. Kako bismo naučili kako očistiti plijesan sa zidova i namještaja, portal Real Simple obratio se stručnjacima iz Nacionalnog udruženja za čišćenje zračnih kanala (NADCA) za njihove najbolje savjete. Više od samo estetskog problema, neobrađena plijesan može uzrokovati probleme s disanjem, potaknuti alergije, pa čak i oštetiti zidove i namještaj. Kako se riješiti plijesni?

Što će vam trebati:

  • rukavice
  • zaštitne naočale
  • maska ​​za lice
  • tekući deterdžent za suđe
  • četka za ribanje
  • mekana spužva ili krpa

Prije nego što započnete, stavite gumene rukavicame, zaštitne naočale i pravilno postavljenu masku za lice.

Pomiješajte otopinu deterdženta za suđe i vode u kanti. Ako čistite neporozne površine, umočite četku u otopinu i njome očistite plohe. Za osjetljivije površine upotrijebite spužvu ili meku krpu.

Porozni materijali koji su postali pljesnivi, poput tepiha, vrlo vjerojatno ćete morati baciti. Kada plijesan uđe u vlakna ili porozne materijale, može biti vrlo teško potpuno ga se riješiti.

Kada se plijesan očisti, dobro osušite – uostalom, vlaga nas je uopće dovela u ovu situaciju. Koristite krpu za sušenje namještaja, otvorite prozore ili postavite ventilatore kako biste ubrzali postupak sušenja.

Dodatan savjet:

Izbjegavajte bojanje ili zatvaranje pljesnivih površina. Može prekriti plijesan, ali nije zajamčeno da će zaustaviti njezin rast i kasnije može dovesti do ljuštenja boje.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *