Ne kupujte skupi Avokado ! Evo kako uzgojiti drvo avokada u saksiji kod kuće

Avokado se smatra jednim od najzdravijih i najukusnijih plodova na planeti. Njegova bogata, kremasta unutrašnjost ispunjena je hranjivošću i ukusom, a uzgoj vlastitog avokada zabavna je avantura za vrtlara.

Avokado je izvorno voćno drvo u Meksiku i Srednjoj Americi. Težina ploda avokada varira od 4 do više od 5 kilograma, ovisno o sorti.

Kako zasaditi sjemenku Avokada ?

1: UKLONITE I OČISTITE AVOKADO

Morate pažljivo  uklonit koštice iz avokada (bez rezanja), a zatim ga operite (često pomaže umakanje koštice u malo vode nekoliko minuta). Pazite da ne uklonite smeđu kožu s koštice.

2: Gurnite tri ili četiri čačkalice u sjeme na njegovom najširem dijelu, tako da možete objesiti jamu na čaši vode s istaknutim šiljastim krajem. Voda bi trebala prekriti oko centimetra sjemena.

Mnogi eksperti preporučuju mijenjanje vode svaki dan, ali metodom pokušaja i pogrešaka ustanovio sam da je bolje vodu mijenjati svakih pet dana u tjedan dana ili tako nekako

3: Stavite na toplo mjesto i pobrinite se za održavanje razine vode. Za 2-6 tjedana iz sjemena će niknuti korijeni i stabljika. Kad je stabljika duga oko šest centimetara, obrežite je na pola.

4: Kad stabljika opet procvjeta, presadite sadnicu u posudu s rastresitom, pjeskovitom zemljom. Posadite korijen sadnice dolje, ostavljajući gornju polovicu jame da viri iz tla.

Uštipnite najnovije gornje lišće svaki put kad stabljike narastu još oko šest centimetara kako biste potaknuli veći rast i puniju biljku.

PARAZITI I PROBLEMI

Ukoliko Vase stabljiku  avokada napadnu lisne uši – (insekti koji se ne mogu zasititi ukusnog lišća avokada), evo kako da ih se riješite: Naprskajte sve lisne uši  biljke crijevom napolju ili u sudoperu / tušu. Nakon što male štetocine odstranite, poprskajte biljku mješavinom vode s malom mlaznicom tekućine za pranje posuđa i žličicom neamovog ulja. To će spriječiti povratak lisnih uši. Provjeravajte biljku svakih 4-5 dana i po potrebi ponovno očistite i prskajte.

U većini regija biljka avokado može ljeti boraviti vani. Ako živite u toploj klimi koja ne postize temperature niže od 45 stupnjeva F,  mozete svoju biljku drzati vani.

Related Posts

Za 3 horoskopska znaka kiša novca u septembru je samo početak: B0GINJA SREĆE NEĆE ŠTEDJETI

Horoskop za septembar predviđa da će tri horoskopska znaka imati izuzetnu sreću i da će Fortuna, boginja sreće, biti na njihovoj strani. Evo koji su to znakovi: Bik Već u…

Read more

Smrdibube ne podnose miris jedne biljke: Nabavite je i više ih nećete vidjeti, BJEŽAĆE KA0 LUDE

Riješite se dosadnih smrdibuba Smrdibube u kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako…

Read more

Sipajte u toalet i sačekajte 15 minuta: Domaći trik koji bi SVI trebali znati

mjesto da žurite u trgovinu kada ostanete bez sredstva za čišćenje WC školjke, odvojite trenutak da razmislite o svojim mogućnostima. Ovu jednostavnu tehniku ​​možete koristiti za čišćenje WC školjke bez…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *