5 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO PITI RAKIJU U UMERENIM KOLIČINAMA

Piti rakiju nije samo svojevrsni dokaz muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetnu rakiju statusni simbol. Konzumacija rakije može doneti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne preteruje s količinama.

Ukoliko vas bolja polovina ili bilo ko napadne zbog druženja s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata.

Produžuje životni vek

Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vek, ali umerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa

Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje na nervni sistem, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umerenim količinama.

 

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara

Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da se smanji količina holesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade

Verovatno niste znali da rakija može da posluži kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekat ćete postići ako ga pomešate s toplom vodom i limunom.

Ne goji

Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih „prirodnih“ sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.

 BalkanPress

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *