Lek za sve boljke star 5.000 godina: Teglu napunite belim lukom, prelijte domaćim medom i jedite svaki dan!

Beli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.

Verovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna delovanja belog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači , pise BalkanPress.

Beli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lekova koji može da parira zvaničnim antibioticima,pa čak biti i učinkovitiji od njih.

Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka (vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).

Ljudi odavno poznaju snagu belog luka i koriste je pre nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, beli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.

 

Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo beli luk najmoćniji antioksidans.

A da li ste znali za kombinaciju belog luka i meda?

Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, lekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija deluje neobično, ona je vrlo delotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.

Recept za med od belog luka

Sastojci: 3-4 glavice belog luka, čaša prirodnog meda.

Priprema: Razdvojte glavice belog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima belog luka, pa lagano prelijte medom.

Kašikom pomerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki deo belog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.

Med od belog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se verovatno dopasti.

Za detaljne instrukcije pogledajte video!

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *