ZLATNA MJEŠAVINA KOJA ĆE VAS PREPORODITI: Moćan domaći antibiotik od samo 2 sastojka

Mnogo vekova med je poznat po svojim lekovitim svojstvima. Isto se može reći i za kurkumu, samo što je ova druga stekla veću popularnost u azijskim zemljama. Šta se dešava kada pomešate ovu divnu hranu?

Delimo sa vama divan recept za „zlatnu mešavinu“, koja će zameniti mnoge lekove, ojačati imunološki sistem i uštedeti mnogo novca!

Kurkuma i med, glavni sastojci zlatne mešavine, izuzetno su efikasni u lečenju upalnih i zaraznih bolesti. Ova mešavina je odličan lek za jačanje imuniteta i prevenciju raka i ne može biti lakše da se napravi.

ZLATNA MEŠAVINA – KURMUMA I MED

Sastojci:

– 100 g meda
– 1 kašika kurkume

Ukoliko želite možete dodati još:

– 1 prstohvat crnog bibera
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– 1 kašičica limunove korice

Kombinujte kurkumu, jabukove sirće i biber. Dodajte koricu limuna i med. Dobro mešajte dok sve ne postane glatko. Inače, crni biber se dodaje da bi se ubrzala apsorpcija kurkume, što je i naučno dokazano. Neophodno je čuvati ovu divnu mešavinu u tegli sa poklopcem i uvek u frižideru!

KAKO SE KORISTI ZLATNA MEŠAVINA

Za prevenciju prehlade, sezonskih alergija i za antikancerogeni efekat potrebno je konzumirati 1 kašičicu “Zlatne mešavine” svakog jutra. Ako osetite da ćete se razboleti, ova mešavina će vam sigurno dobro doći!

Konzumirajte 1/2 kašičice mešavine svaki sat u prva 2 dana bolesti. Zatim 1/2 kašičice svaka 2 sata 3. i 4. dana bolesti. Dok simptomi bolesti potpuno ne nestanu, neophodno je koristiti takav lek 3 puta dnevno.

I što je najvažnije, pravilno koristite mešavinu. Morate staviti gotovu mešavinu u usta i sačekati dok se sama ne otopi. Nakon konzumacije, nepoželjno je odmah piti vodu ili ispirati usta.

Zlatnu mešavinu možete jesti i za doručak, namazati na krišku hleba ili dodati čaju, ali samo ona treba da bude na sobnoj temperaturi.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *