STAVILA JE LIST KISELOG KUPUSA NA LICE: KAD JE PROŠLO 15 MINUTA, NIJE MOGLA DA VJERUJE!

Kiseli kupus je prepun vitamina i minerala, ali priznajte da vam nikada ne bi palo na pamet da njegovu cijelu lisku stavite na lice. Opće je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra.

Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer djeluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

To je upravo dokazala dama kojoj nije bilo strano da na svoje lice stavi lisku kiselog kupusa i da tako uradi svojevrsnu detoksikaciju kože. Maska od liske kiselog kupusa hrani vaše lice važnim nutrijentima, pa ono postaje elastičnije, mekše i glatkije.

Kako da napravite ovu masku?

 

Izdvojte lisku kiselog kupusa i malo je properite. Bilo bi dobro da je izlomite na mjestima gdje su korijen i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim dijelovima ih ima najviše.

Postavite lisku na suhu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju. Poslije ovog vremena, skinite lisku i primijetićete kako je ona veoma topla. To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je odličan znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove zimske namirnice. Umijte lice mlakom vodom i blago ga osušite.

(hayat.ba )

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *