IMATE ČESTE INFEKCIJE?! Ove namirnice HITNO izbacite iz ishrane!

Urinarne infekcije umiju da budu uporne i da se vraćaju s vremena na vrijeme. Ukoliko se ne liječe na pravi način, postoji veliki rizik od oboljenja bubrega i mnogih drugih komplikacija.

Dokazano je da određena grupa namirnica pogoduje razvoju infekcija u urinarnom traktu, pa ih zato treba izbjegavati i svijesti upotrebu na minimum, naročito ukoliko ste se već borili sa ovom vrstom infekcija.

Najčešća bakterija koja je kriva za infekciju bešike je Ešerihija koli. Ove bakterije se nalaze u crijevima, a vrlo lako mogu da pređu u bešiku, a nakon pražnjenja crijeva, i izazovu ovi neprijatno stanje.

Zašto je šećer toliko opasan?

Kao i svakom drugom živom organizmu, Ešerihiji koli trebaju hranljive materije, a šećer je nešto što ove bakterije vole. Unošenjem šećera u tijelo, nivo kiseline u urinu postaje pogodniji za Ešerihiju omogućavajući brže napredovanje infekcije.

Koji su načini liječenja?

Pored smanjenog unosa šećera, pomoćiće i određeni napici, kao što je sok od brusnice. Brusnice sadrže jedinjenje nazvano D-manoza za koje su naučnici dokazali da može spriječiti ljepljenje Ešerihije na zidove bešike.

Ovaj sok mora biti porpuno prirodan i bez dodataka šećera.

Pored brusnice, pomoćiće i unos vode i uvinog čaja u velikim količinama, kao i izbjegavanje gaziranih pića. Nezaslađeni jogurt, crni čaj i tamna čokolada će pomoći, takođe. (novi.ba)

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *