Smanjite bol tokom ciklusa, PO SVAKU CENU izbegavajte da radite ovo!

Žene provedu nešto više od polovine života baveći se svojim hormonim, koristeći uloške, tampone i trpeći grčeve, pa čak i tada, još uvel nismo 100% sigurne što se događa u našem telu.

Tu je i dosta mitova o tome što je dobro, a šta ne treba raditi u ”onim” danima

Šta biste trebale da izbegavate?

ALKOHOL

Alkohol povećava sve simptome i može uzrokovati grčeve. Ne treba ga piti u toku ciklusa jer razređuje krv i čini krvarenje obilnijim.

TRENIRANJE

Tokom onih dana nemojte trenirati. Ciklus dovodi do otoka i nakupljanja tečnosti u organizmu, što vam može davati lažnu sliku o broju kilograma.

ČOKOLADA

Ovo je samo mit! Čokolada vam neće umanjiti bolove, zato nemojte preterivati!

SLADOLED

educatudieta.blogspot.comDa, malo sladoleda je upravo ono što vam je potrebno leti, ali mlečni proizvodi su puni masnoće i stoga imaju isti učinak kao i masno meso. Naravno, to se odnosi i na sireve i kremove.

KOFEIN

Ako ste ovisnik o kofeinu, to može biti problem! Kofein može doprineti poremećaju toka i početka ciklusa. Osim toga, lekari su rekli da može pogoršati menstrualne grčeve, uzrokovati poteškoće sa spavanjem i depresiju.

KUĆNI POSLOVI

puntomatic.esIzbegavajte teške poslove i nošenje stvari, jer to može povećati bol i učiniti krvarenje obilnijim. Imaćete vremena za sve ovo u drugoj polovini meseca.

Izvor: Likemag.com

 

Related Posts

Najbolji čistač jetre: Jedan mali gutljaj svako jutro na prazan stomak i creva će raditi kao sat, zaboravićete na nadutost i loše varenje

Čista jetra znači zdravlje, vitalnost, energiju, lep izgled i dobro raspoloženje. Najbolje sredstvo prevencije za zdravu jetru je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog…

Read more

Savršena, moćna aromatična biljka koja leči srce: Svaka bašta treba da je ima

Moćna i aromatična biljka koja čeliči srce – svaka bašta treba da je ima! Kada je u pitanju zdravlje, korišćenje začinskih biljaka u ishrani može biti od ogromne pomoći. Iako…

Read more

Ne ignorišite mučninu nakon ručka, evo na koja stanja može da ukazuje

Mučnina nakon jela, posebno ručka jer je on najobilniji obrok tokom dana, može se javiti iz različitih razloga. Često je to prvi signal problema u probavnom sistemu, ali postoje i…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *