Branimir Dr Nestorović O Tome Kako Je Sam Sebi Izliječio Hipertenziju: SADA MI JE PRITISAK 125/80

Sve mi je kao bilo dobro, ali sam se loše osjećao.

O tome kako je sebi izliječio visok krvni pritisak dr Branimir Nestorović govorio je u emisiji “Govornica”. Načelnik Pulmologije i alergologije u Tiršovoj i redovni profesor medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da se prije dvadesetak godina osjećao loše.

Sve mi je kao bilo dobro, ali sam se loše osjećao. I onda su počeli da me liječe razni doktori, sve moji prijatelji, vrhunski ljekari. Ali vidim da ću da umrem i da to liječenje ne mogu da preživim. Počinjem da padam u nesvijest, dobijam krize niskog pritiska- rekao je Nestorović.
To je kulminiralo jednog dana kada sam u toku vožnje izgubio svijest. Srećom uspjeo sam da skrenem na trotoar i tu sam se onesvijestio. Došla je Hitna pomoć, moja žena…
I izmjerili su mi pritisak koji je bio 55 sa 30. A pio sam lijekove za krvni pritisak. I vidjeo sam da ovo ne vodi dalje ničemu- kazao je i dodao:

Sponsored by Luponmedia

Počeo sam da se bavim malo više krvnim pritiskom. Onda sam došao do knjige jednog ozbiljnog njemačkog kardiologa i vidjeo da je problem u tome što kad liječite nekoga ko ima stresnu hipertenziju, a to sam ja imao, vi pijete lekove i onda imate nizak pritisak.
A taj nizak je opasniji jer se tada ljudi šlogiraju jer nema kiseonika u organizmu. E onda sam čitao jednog Rusa čije objašnjenje djeluje toliko glupo da je bilo potpuno jasno da je tačno.

On je rekao – Kako stariš dolazi do okoštavanja kičme, to pritiska krvne sudove koji idu u mozak i kako manje krvi dolazi u mozak, onda mozak emituje signale i povećava krvni pritisak da bi dobio više krvi. I tamo piše da treba raditi vježbe za kičmu.

I ja sam pošto sam inače i imao problema sa kičmom počeo da radim vježbe. Sada imam 125 sa 80- zaključio je doktor Nestorović.

Izvor: telegraf

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *