OVO ĆE VAS PREPORODITI: SAMI NAPRAVITE OVO ULJE I RIJEŠITE SE BOLOVA U KIČMI I ZGLOBOVIMA.

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovaj prirodni lijek može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za bolne zglobove i leđa:

Očistiti 300 – 400 gr bijelog luka i sitno isjeckati.

Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…) Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.

Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 – 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći.

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se konsultujte s ljekarom.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Related Posts

Savršena, moćna aromatična biljka koja leči srce: Svaka bašta treba da je ima

Moćna i aromatična biljka koja čeliči srce – svaka bašta treba da je ima! Kada je u pitanju zdravlje, korišćenje začinskih biljaka u ishrani može biti od ogromne pomoći. Iako…

Read more

Ne ignorišite mučninu nakon ručka, evo na koja stanja može da ukazuje

Mučnina nakon jela, posebno ručka jer je on najobilniji obrok tokom dana, može se javiti iz različitih razloga. Često je to prvi signal problema u probavnom sistemu, ali postoje i…

Read more

Jeftin, potpuno prirodan i efikasan napitak za borbu protiv malokrvnosti, jedna kašika dnevno čini čuda

Kada je u pitanju anemija, ovaj jednostavan recept sa koprivom i medom može vam doneti olakšanje. Anemija, nedostatak zdravih crvenih krvnih zrnaca u organizmu, može uzrokovati razne simptome poput umora,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *