Nevjerovatan efekat: Kvasac kao lijek protiv opadanja kose

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerovatne efekte. Ali, sprovođenje procedura za oporavak kose mora biti sistematsko, a ne „s vremena na vreme“. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 12-14 procedura. Poslije napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi.

Ako je vaš cilj lječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati dva puta nedeljno, u trajanju sedam nedelja. Po potrebi proceduru ponoviti za dva mjeseca.

Recept – Maska od kvasca protiv opadanja i za jačanje tanke i slabe kose:

– U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca.

– Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste), 15-20 minuta.

– Zatim dodati 1 žumance. Dobro promiješati sve komponente do ujednačene smjese.

– Dobijenu smjesu naneti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osetiti za vreme delovanja maske, nestaje poslije pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *