RECEPT ZA SIRUP PROTIV KAŠLJA I JAČANJE IMUNITETA: PRIRODNI LEK KOJI SU KORISTILE NAŠE BAKE, A LAKO SE PRIPREMA

Domaći sirup protiv kašlja i za jačanje imuniteta! Dobra kombinacija lekovitih biljaka može po,moći kod prevencije i lečenja virusa, prehlada i gripa, ali i može ojačati naš imunitet i sačuvati zdravlje.

Predstavljamo vam stari recept za sirup protiv kašlja i jačanje imuniteta, baš onakav kakav su nekada pravile naše bake.
Glavni sastojci u ovom sirupu su žalfija, savršena za grlobolju i prevenciju infekcija, bosiljak – biljka sa protivupalnim dejstvom i lovorov list, fantastičan prirodni lek za čišćenje disajnih puteva.

Svakog jutra uzimajte po kašičicu ovog sirupa tokom jeseni i zime i ojačajte imunitet biljnim eliksirom. Korišćenje domaćeg sirupa preporučuje se i kod grlobolje i kašlja.

Sastojci:

2 ravne kašike želafije, 12 komada lovorovog lista, 2 ravne kašika bosiljka, 15 kašika šećera (može i smeđi šećer), 350 ml vode.

Priprema:

Pržite šećer na srednjoj vatri dok se ne karamelizuje. Dodajte mu vodu i mešajte dok ne dobijete tečan oblik sirupa. Ostavite da tečnost provri, pa dodajte žalfiju, bosiljak i lovorov list.

Ostavite da se kuva još 5 do 7 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da stoji oko 4 sata. Dobijeni sirup procedite i očistite od boiiljaka pre nego što ga sipate u teglu. Čuvajte sirup na hladnom i tamnom mestu.

Izvor: Lovesensa.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *