HRENOV SIRUP LIJEČI SVA HRONIČNA OBOLJENJA PLUĆA I RAZBIJA KATARE

Kada katari ne popuštaju, napravimo sirup od hrena, koji izvrsno djeluje pri oboljenjima pluća, bronhija i svih bolesti dišnih organa jer sadrži antibiotičku tvar nalik penicilinu.

Među naribani hren stavimo šećera od šećerne trske, ili još bolje meda, masu dobro zgnječimo i istisnemo sirup. Ostatak skuhamo dodavši malo vode, još jedanput istisnemo i dodamo već dobijenom sirupu. Tako dobijemo jak i ljekovit sirup.

Nariban hren, kao što smo već spomenuli, dodan svaki put salatama, smanjuje osjetljivost prema prehladama ako ga uzimamo redovito, u malim količinama. Hren sa češnjakom je izvrstan lijek osobito za starije ljude.

I jedan i drugi djeluju na obnavljanje krvnih žila, osobito arterija jer smanjuju krvni tlak. Kad čovjek pređe četrdesetu, postaju ti začini vrlo korisni budući da djeluju na obnavljanje i podsticanje funkcije organa, pa ih stoga ne treba izbjegavati.

Izvor: narodnilijek

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *