LEČI GRLO, JAČA IMUNITET I NEGUJE LICE: 3 NAČINA DA ISKORISTITE MOĆNU LIPU (RECEPTI)

Lipa se u lečenju koristi vekovima. Za mnoge narode ona je simbol istine i nesebičnosti. U lekovite svrhe se koristi gotovo cela lipa: cvet, list, seme… Cvet se bere u junu, a listovi u maju i junu.

Cvet lipe sadrži heterozide (koji podstiču znojenje), tanin, vitamin C, a listovi saharozu, fruktozu, smolu, enzime… Lipa se obično koristi za lečenje bubrežnih bolesti, pospešivanje znojenja i izbacivanje toksina kod prehlada, jačanje imunog sistema, smanjenje nervne slabosti, epilepsije i brojnih drugih stanja.

Čaj

Pravi od sušenih listova kao i prosečni čajevi (možete popiti do dve šolje dnevno).

Ispiranje grla

Ukoliko želite da ispirate grlo (za higijenu usne duplje) trebaće vam jači napitak: 25 gr cvetova prelijete sa 250 ml vruće vode i dodate u to 5 gr sode bikarbone.

Maska za lice:

Pomešajte 4 kašike čaja od lipe sa jednom kašikom mleka u prahu i jednom kašikom pšeničnih mekinja. Napravite pastu i držite je na licu 10 do 15 minuta. Pastu saperite tako što ćete se umiti čajem od lipe.

Izvor: Objektiv.rslifepressmagazin.com

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *