OJAČAJTE SVOJ ORGANIZAM: 6 PRIRODNIH LIJEKOVA PROTIV GRIPA I PREHLADE KO ĆE VAS PREPORODITI.

U hladnoj sezoni ljudi sa slabim imunitetom često obolevaju od gripa i prehlade. Svi znaju kako je teško ustati iz kreveta u bolnom stanju i uraditi nešto. A da ne spominjemo činjenicu da čovek treba da ode u apoteku i odabere jedan od miliona lekova koji obećavaju da će brzo stati na noge.

Umesto da ovo radite, samo držite kod kuće nekoliko osnovnih stvari koje će vam pomoći u borbi protiv prehlade i gripa kada vam zatreba. “Dnevni Magazin” prikupio je šest proizvoda koje biste uvek trebali imati u svom domu.

KAKO POBEDITI GRIP I PREHLADU KOD KUĆE

Limun:

Iscedite pola svežeg limuna u topli čaj ili vodu i popijte. Ova metoda će pomoći ublažiti upalu grla.

Med:

Med će pomoći u ublažavanju bolova u grlu i groznice. Pomešajte 1 kašiku meda sa 1/2 litre tople vode. Isperite grlo na svakih pola sata. Takođe, kod prehlade možete razblažiti med toplim mlekom i piti pre spavanja.

Beli luk:

Jedenje belog luka jača imunitet. Ako pojedete par čena luka čim vam pozli, prehlada će trajati manje nego obično. Kod prehlade je najbolje jesti svež beli luk. Miriše ali i pomaže.

Jabukovo sirće:

Poput limuna, jabukovo sirće može pomoći u borbi protiv bakterija i virusa. Kod blage upale grla pomaže ispiranje grla. Neophodno je dodati 1 kašiku u čašu vode. Grgljajte ovim rastvorom svaka dva sata.

Đumbir:

Koren đumbira je magični lek za prehladu. Trenutno ublažava simptome i pomaže u borbi protiv virusa. Od đumbira se priprema aromatičan i ukusan čaj protiv prehlade.
Čaj od đumbira bolje je piti ujutru i tokom dana, ali ne pre spavanja, jer dosta okrepljuje. Narežite đumbir na tanke kriške, stavite u šolju, dodajte malo listova zelenog čaja i 2 kriške limuna. Sve prelijte ključalom vodom.

Viski:

Da, dobro ste pročitali. Mala količina ovog opojnog pića može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade. Poznato je da su drevni Škoti pili viski od prehlade i s njim pravili tople obloge. Dodajte nekoliko kapi ovog napitka u čaj i uživajte. Ali to ni u kom slučaju ne treba raditi ako imate temperaturu. Takođe preporučujemo i pripremu imunoloških sredstava sa gore predstavljenim sastojcima.

LEK OD MEDA I BELOG LUKA

Jedna glavica belog luka, med.

PRIPREMA

Oljuštite beli luk. Ravnom stranom velikog noža zgnječite čenove belog luka. Stavite beli luk u teglu i dodajte med. Zatvorite teglu i stavite je na tamno mesto 5 dana. Jednom kada je lek spreman, stavite ga u frižider da vam bude pri ruci tokom cele sezone.

VISKI SIRUP ZA ODRASLE

1 kašike viskija, 1/2 limuna, čaša vode, 1 kašika med.

PRIPREMA

Kombinujte viski, limunov sok i vodu u čaši i mikrotalasnoj pećnici oko 45 sekundi. Izvadite čašu i dodajte joj med. Mešajte i pa vratite u mikrotalasnu na još 45 sekundi.

KORISNI MIKS

10 čena belog luka, 1/2 čaše vode, 1/4 šolje jabukovog sirćeta, 1 limun, 4 kašike meda.

PRIPREMA

Oljušteni i blago zgnječeni beli luk kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Staviti ga u posudu, zatim sipati jabukovo sirće, limunov sok i dodati med. Uzimati 3 puta dnevno po potrebi. Držite svu ovu zdravu hranu kod kuće za svaki slučaj. Ona vam može pomoći u suzbijanju prehlade i ublažavanju simptoma gripa. Ali ako bolest već nije u prvoj fazi, onda, naravno, morate što pre posetiti lekara.

 

Izvor: dnevni.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *