KANTARIONOVO ULJE JE PRIJEKI LIJEK: EVO ŠTA SVE LIJEČI I KAKO GA MOŽETE NAPRAVITI (RECEPT)

Kantarionovo ulje (Hypericum perforatum) prepoznato je kao tradicionalna narodna medicina koja se lokalno koristi za liječenje rana, ogrebotina, opekotina, opeklina od sunca i upalnih poremećaja kože.

Njegova upotreba u zacjeljivanju rana mogla bi se opravdati protuupalnim, antimikrobnim i adstrigentnim efektima. Takođe je stimulirao rast tkiva i diferencijaciju ćelija, jer se pokazalo da jedan od glavnih sastojaka Kantarionovog ulja je hiperforin, koji je prepoznat kao aktivator diferencijacije keratinocita. Sljedeće potencijalno korisne aktivnosti mogu biti njegovi inhibitorni efekti na epidermalne Langerhansove ćelije.

Nadalje, istraživanje je pokazalo pozitivan učinak kantarionovog ulja poboljšanim zacjeljivanjem rana na različitim mjestima kože.

Konačno, izvedeno je nekoliko kliničkih studija koje su ispitivale njegove učinke u liječenju atopijskog dermatitisa, zacjeljivanju rana nakon carskog reza, kao i zacjeljivanju rana vlasišta, čireva itd. Što je se pokazalo veoma efikasnim.

Studije su utvrdile pozitivne zdravstvene učinke na koži. No jos uvjek treba izvesti daljna istraživanja. Kako bi se 100 posto utvrdila njegova ljekovitost. Ja ga lično koristim kada imam bilo šta na koži i uvjek mi je pomoglo. Najvise mi je Kantationovo ulje pomoglo tako što mi je otklonilo sitne bradavice po tijelu.

Recept za pravljenje ulja od kantariona:

Stavite uvele vrhove kantariona u teglu od pola litre, a zatim ih prekrijte maslinovim uljem, vodeći računa da je sav biljni materijal potopljen (dodajte još malo ulja ako je potrebno).

Pokrijte teglu poklopcem i stavite na hladno i tamno mjesto da se infuzira 1-2 sedmice, a zatim procjedite cvjetove sitnim mrežasti sito obloženom gazom. Iscijedite što više ulja iz biljnog materijala. Ulje će biti tamnocrvene boje.

Budući da se koristi svježi biljni materijal, ovo uliveno ulje treba potrošiti u roku od mjesec ili dva kako bi se spriječilo kvarenje i užeglost.

Izvor: clinicaltrials.gov/growforagecookferment.com

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *