BOŽIJE ČUDO: KO PIJE OVAJ ČAJ TEŠKO DA ĆE SE IKAD RAZBOLJETI (RECEPT)

Verovatno ste svi čuli za ovaj čaj, poneko ga je i pio, ali ne moramo ga piti samo kad nam je zdravlje ugroženo. Ovaj čaj je dobar za jačanje otpornosti organizma i izbacivanje otrova iz organizma.

Sastojci:

1 kašika žalfije, 500 ml vode, prstohvat matičnjaka, prsohvat kantariona, prstohvat nane, i još emajlirani sud za kuvanje čaja.

Priprema:

Kašiku žalfije stavitio u 500 ml ključale vode i kuvati 3 minuta. Sklonitio sa vatre i dodati po prstohvat ostalih biljaka.Poklopiti sud i ostaviti čaj 10 minuta. Procediti čaj,podeliti u dve jednake polovine i prvu polovinu popiti ujutru pre doručka a drugu polovinu u toku dana ili pre spavanja. Čaj kuvati samo u emajliranoj posudi.

Čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema,bolesti organa za varenje i jetre, bolesti kičme,bolesti mokraćnih kanala i prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergija,dijabetesa i dr. Vredi pokušati.

ŽALFIJA sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla, ali ih u čaju koji se pije ne sme biti, pa se zato mora kuvati 3 minuta. Žalfija je važna je za sve žlezde i kičmenu moždinu.

MATIČNJAK umiruje rad srca, čisti krvne sudove i deluje umirujuće na nervni sistem.

KANTARION podstiče i leči organe za varenje, obnavlja ćelije jetre i jača imunološki sistem.

NANA osvežava i eliminiše gasove iz creva, sprečava nadimanje i umiruje želudačne tegobe.

Izvor: coolinarika.com

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *