OVO JE ZNAK DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Pogledajte boju vašeg urina, ako vam se dešava OVO, NIJE DOBRO

Svakodnevno naš um obrađuje tone informacija, naša tijela izvode tisuće radnji. Život u ovom užurbanom svijetu vrlo lako propušta neke poruke koje vam tijelo šalje. A posljedice nereagiranja na ove signale mogu biti drastične.

Promjene u boji urina

Vaši su bubrezi odgovorni za proizvodnju urina i uklanjanje otpada kroz njega. Promjene u učestalosti, mirisu, boji i izgledu urina ne smiju se zanemariti. Uobičajene vrste promjena uključuju:

Povećana potreba za mokrenjem, posebno tijekom noći. Negdje između 4 do 10 puta dnevno smatra se normalnim.

Vidjeti krv u mokraći. Zdravi bubrezi filtriraju otpad iz krvi kako bi proizveli mokraću, ali ako je filtar oštećen, krvne stanice mogu početi “poriluk” u mokraću.

Imati pjenastu mokraću. Mjehurići u mokraći, posebno oni koji zahtijevaju ispiranje nekoliko puta dok ne nestanu, ukazuju da se neželjeni protein nalazi u mokrači.

Imate bolove u leđima

Zatajenje bubrega može rezultirati bolovima u leđima koji su obično duboki i nalaze se točno ispod rebra. Osjeća se u prednjem dijelu prepona ili kuka. Bolove u leđima i nogama mogu uzrokovati ciste na bubrezima, koje su velike vrećice ispunjene tekućinom nastale na klinici i rezultat su policistične bolesti bubrega.

Savjet: Bolove u leđima uzrokovane zatajenjem bubrega prate mučnina, povraćanje, visoka tjelesna temperatura i često mokrenje. Uobičajena bol u leđima koja nema korelacije s bubrezima ponaša se drugačije: bol je lokaliziranija i događa se iznenada, nema vrućice. Ako se i dalje pojavljuju bolovi u leđima i tablete za ublažavanje bolova su neučinkovite, svakako posjetite svog liječnika.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *