OVAJ sirup od luka i meda jako uspješno čisti pluća pušača, NAPRAVITE GA I VI!

Ako ste pušači, ovaj recept je baš za vas. Priprema se jednostavno u domaćim uslovima, a sastojci se nalaze u svakoj kuhinji. Sa njim se izbacuje sekret iz pluća pušača. Lepo je da pripremite i tokom zime kada uhvatite virusnu infekciju sa kašljem i zapušenim nosom.

Potrebni sastojci su:
1/2 kg luka,
1/2 kg smeđeg šećera,
1 500 l vode,
sok od dva limuna,
7 supenih kašika domaćeg meda.

Priprema:

Sipajte šećer u odgovarajuću posudu, stavite na umrenu vatru da se karamelizuje, s vremena na vreme mešajte dok ne dobijete svetao karamel. Dodajte oljušten i sitno iseckan luk i mešajte drvenom kašikom.

Nakon minut pažljivo, da ne prska, sipajte vodu, promešajte i ostavite da vri na umerenoj vatri dok tečnost ne ostane do 2/3, a druga 1/3 da ispari.

Procedite kroz đevrđir da se odvoji luk i dodajte sok od dva limuna, dodajte i domaći med. Sve dobro promešajte dok se med ne rastopi.

Sipajte ovaj sirup u staklenu flašu i ostavite na hladnom u frižideru.

Za čišćenje pluća se pije po 1 supena kašika pre jela na prazan stomak. Pije se dok ne potrošite sirup, Sledeća doza se može pripremiti oko 3 meseca.

 

Related Posts

Savršena, moćna aromatična biljka koja leči srce: Svaka bašta treba da je ima

Moćna i aromatična biljka koja čeliči srce – svaka bašta treba da je ima! Kada je u pitanju zdravlje, korišćenje začinskih biljaka u ishrani može biti od ogromne pomoći. Iako…

Read more

Ne ignorišite mučninu nakon ručka, evo na koja stanja može da ukazuje

Mučnina nakon jela, posebno ručka jer je on najobilniji obrok tokom dana, može se javiti iz različitih razloga. Često je to prvi signal problema u probavnom sistemu, ali postoje i…

Read more

Jeftin, potpuno prirodan i efikasan napitak za borbu protiv malokrvnosti, jedna kašika dnevno čini čuda

Kada je u pitanju anemija, ovaj jednostavan recept sa koprivom i medom može vam doneti olakšanje. Anemija, nedostatak zdravih crvenih krvnih zrnaca u organizmu, može uzrokovati razne simptome poput umora,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *