CVEKLA I KEFIR: Recept koji čisti organizam i pomaže kod gubitka kilograma

Dijeta od kefira i cvekle je možda najjeftinija od svih. Ali efekat kombinacije ovih jednostavnih proizvoda je neverovatan: nježno čišćenje crijeva, uklanjanje toksičnih supstanci, brz gubitak težine.

Trodnevna detoksikacija može vam pomoći da se otarasite čak do 5 kilograma. Rezultat će zavisiti od vaše početne težine i vaše konstitucije.

KEFIR SA CVEKLOM

Trodnevni šejk na kefiru sa cveklom uveliko pomaže kada se strelica na vagi teško pomjera.

Dijeta podrazumeva prilično oskudnu ishranu tokom čitavog perioda. 1 kg kuvane cvekle, 1,5 litra kefira sa niskim sadržajem masti, 1,5–2 litre vode – ovo je čitav set namirnica koje treba da jedete dnevno. Dovoljna količina vode je neophodna da bi se spriječila dehidracija tijela, jer se zajedno sa toksinima izlučuje i puno tečnosti.

Neophodno je jesti navedenu količinu proizvoda u 5-6 navrata. Ako takva hrana (prilično pusta i monotona) „ne ide“, cveklu možete samljeti blenderom i pomješati sa kefirom. Ispada predivan koktel.

Posle tri dana stroge dijete, dijeta se može proširiti dodavanjem kuhanog mesa i ribe (do 400 g dnevno, podijeljeno u 3 doze). Takođe u naredna 4 dana biće korisno jesti par jabuka. Rezultat će premašiti sva očekivanja!

Takvo čišćenje organizma prilično je radikalna mjera, stoga, ako imate ozbiljne poremećaje u funkcionisanju jetre, želuca ili bubrega, bolje je odabrati nježnije načine za mršavljenje.

Podelite svoju tajnu vitke figure u komentarima i podelite ovaj članak sa prijateljima.

Uživajte!

Izvor: dnevni.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *