Terapija sodom bikarbonom: Čisti disajne puteve i umiruje kašalj u rekordnom roku!

Ovo je najefikasniji način da se oslobodite problema sa respiratornim organima.

Soda bikarbona ima veliku primjenu u medicini, a pokazala se kao vrlo efikasna u borbi protiv kašlja i problema sa disajnim organima.

Najbolji način je svakako inhalacija sodom, a ovu terapiju preporučuju i pojedini pulmolozi.

Evo kako djeluje na organizam:

Inhaliranje sa sodom vlaži sluznicu i na taj način omekšava sluz i pomaže u lakšem izbacivanju.

Kada strani mikroorganizmi uđu u disajne puteve, javlja se kašalj kao refleks za zaštitu tijela. Kašalj se razvija kada dođe do iritacije nervnih receptora.

Ovom namirnicom koju sigurno već imate u svojoj kući, možete izlečiti bolno grlo, zapušen nos, ublažiti kašalj i pročistiti disajne puteve.

Čim osjetite i prvi bol u grlu pripremite smjesu za ispiranje:

Jedna kašičica sode stavlja se u čašu proključale vode. Grlo se ispira do pet puta dnevno. Za ublažavanje kašlja kašičicu sode treba sipati u čašu prokuhanog mlijeka i uzeti prije spavanja.

Kod kašlja pomaže inhalacija

Koristi se jedna kašičica sode na litar tople vode. Vrelu mejšavinu sipajte u metalnu posudu, pokrijte glavu peškirom i duboko dišite. Ovaj proces biste trebali da ponavljate svako veče pred spavanje.

Izvor: stil

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *