SPAS ZA KIČMU: Radite ove lake vježbe japanskog ljekara – video upute

Pravilno držanje tijela je garancija zdravlja“, rekao je poznati japanski doktor Katsuzo Nishi. Tvrio je da čovek može sam da se izliječi, znajući nekoliko jednostavnih metoda lečenja. On je sastavio 6 saveta koji su ušli u istoriju pod nazivom „Zlatna pravila zdravlja“.

ZLATNA PRAVILA KATSUZO NISHI

Tvrđi krevet

Ljubitelji mekog kreveta biće ljuti, ali trebali bi spavati na tvrdom. Sam iscjelitelj kaže: „Za održavanje navike savršenog držanja tijela nema boljeg načina od stalnog ispravljanja poremećaja koji se javljaju u kičmenom stubu spavanjem na čvrstom krevetu.

Tvrdi jastuk

Činjenica je da će, ako spavamo na čvrstom jastuku, naši vratni pršljenovi biti smješteni u svom prirodnom položaju. U suprotnom će se zakopčati, što će dovesti do bolova u vratu i leđima. Japanci bi takođe dodali: „Kriv vrat je znak kratkog života“.

Vježba “Zlatna ribica”

Vježba ispravlja zakrivljenost kičme i time ublažava prekomerno naprezanje kičmenih živaca. Pored toga, normalizuje cirkulaciju krvi, blagotvorno djeluje na rad srca i stabilizuje rad glavnih sistema tijela.

Vježba “Zatvaranje dlanova i stopala”

Koordinira mišiće, krvne sudove, živce u abdomenu, preponama i butinama. Ova vežba se preporučuje budućim majkama, jer doprinosi povoljnom razvoju ploda u materici.

Vježba za kičmu i stomak

Funkcija vežbe je obnavljanje kiselinsko-bazne ravnoteže u tijelu. Takođe, njegova primjena blagotvorno djeluje na mentalnu energiju.

Kao što vidite, ništa komplikovano! Pratite ove upute i redovno vježbajte, a kičma će vam se uskoro popraviti i zaboravit ćete na probleme sa leđima.

Izvor: dnevni.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *