STOMAK VAM JE NAPUHAN KAO U TRUDNICE: Evo Kako Da Se Riješite Nadutosti Uz Samo JEDAN TRIK

Većina ljudi ima roblem nadutosti i gasova. Neprijatni grčevi u želucu i uznemirena crijeva javljaju se uglavnom kao posljedica nedovoljnog žvakanja hrane, kada se unosi više vazduha nego što je potrebno. Takođe, na pojavu ovog problema utiču i ugljeni hidrati, kao i laktoza iz određenih namirnica poput mleka, kupusa i nekih vrsta žitarica.

Hrana je glavni uzročnik nadimanja, a neke se namirnice smatraju prirodnim proizvođačima gasova: vrući hljeb, voće, povrće, (naročito pasulj, kupus, karfiol, boranija i grašak), mliječni proizvodi i gazirana pića.

Navedene namirnice sadrže puno ugljenih hidrata koje organizam ne može u potpunosti da svari, te dolazi do pojave gasova. Vještački zaslađivač — sorbitol ima osobinu da stvara gasove.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u telu razvija opasna bolest, poput karcinoma. Ako često osjećate nadimanje stomaka, treba obavezno da posjetite ljekara, a mnogi stručnjaci za lječenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji.

Riječ je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vijekovima je poznat kao vrlo ljekovita biljka u narodnoj medicini.

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lijekom koji rješava problem nadimanja i gasova. Možete skuhati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu crijeva. Takođe, peršun sadrži folne kiseline, antoksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lijek za cio organizam. Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.

Očistite organizam od toksina i spriječite opasne bolesti jetre i stvaranje kamena u bubregu, a evo koji domaći lijek želi da proba cijeli Internet.

Stavite šolju vode da proključa, a zatim dodajte kašičicu kurkume i kašičicu đumbira u prahu. Promješajte napitak, pa dodajte jednu šolju mlijeka.

Napitak procjedite i zasladite medom. Đumbir i kurkuma su poznati kao namirnice koje najbrže izbacuju otrove iz tijela, a njihova kombinacija sa medom i mlijekom sačuvaće zdravlje organa.

 

Related Posts

Šta se dešava sa očima kada prestanete da nosite naočare bez preporuke oftalmologa? Ovo što čujete neće vam se svideti

Iako deluje bezazleno, odluka da prestanete da nosite naočare bez preporuke oftalmologa može da ima negativne posledice po vaše oči i svakodnevni život. Naočare su često neophodne za osobe koje…

Read more

3 moćne biljke za bolji san: Šolja čaja oteraće nesanicu

Razne vrste lekovitog bilja vekovima se koriste kao prirodno sredstvo za spavanje zahvaljujući njihovoj sposobnosti u borbi protiv nesanice, stresa i teskobe. Među njima svakako najznačajnije mesto zauzimaju valerijana, matičnjak…

Read more

5 biljaka protiv reume: Čaj i melem da zglobovi manje bole

U Srbiji tri četvrtine stanovnika boluje od nekog oblika reumatizma. U borbi protiv tih stanja važni saborci su nam biljke, među kojima se ističu preslica, rusomača, kamilica, peršun… Da li…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *