OPERETE ZUBE, ALI I DALJE SMRDI IZ USTA? EVO ŠTA JE RAZLOG: Ovaj Trik Uklanja Loš Zadah, JESTE LI PROBALI?

Mnogi i pored toga što imaju zdrave zube i što vrše redovnu higijenu usta, ipak imaju problem sa zadahom.

Ukoliko ne znate zašto vam se osjeti iz usta, onda definitivno provjerite da li imate ovo u ustima.

Često se sekret iz krajnika, hrane koja se taloži u krajnicima može taložiti u grlu, a kao posljedica učestalih upala krajnika stvara se kamenje.

Obratite se svom ljekaru i provjerite da li je razlog zadaha upravo ovo.

Većina ljudi zna da dobra oralna higijena podrazumjeva redovno pranje zuba i upotreba zubnog konca međutim često se zanemaruje jezik.

Neugodan zadah iz usta problem je s kojim se svatko od nas susreo u životu, na vlastitom primjeru ili u svakodnevnim susretima s drugima. U većini slučajeva rezultat je loše higijene usta ali može biti znak i nekih drugih zdravstvenih problema.

Stalno imate neugodan zadah?

Možda vam se u ustima nataložilo bakterije.

Uzrok su loše bakterije

Usta su dom loših bakterija koje se gomilaju samo na zubima, nego i na jeziku. Jedna od njih je Helicobacter Pylori, jedan su od glavnih uzroka lošeg zadaha. On živi na jeziku, pa svaki put kada perete zube četkicom pređite preko zuba.

Pijte više tekućine

S obzirom na to da bakterije bujaju u suhim ustima,konzumirajte više tečnosti. Ako ni čišćenje zuba niti jezika ne pomognu,može biti i u dišnim putevima ili u želucu. Loš zadah, može se samo prikrit žvakačim gumama.

Bomboni i žvakaće gume su kratko riješenje za loš zadah

Neugodan zadah stvarno je problematična stvar jer nas koči u svakodnevnom životu u komunikaciji sa drugim ljudima, onako kako bi smo željeli.

Stoga vam predlažemo prirodan lijek koji će vas riješiti lošeg zadaha!

Napitak protiv lošeg zadaha

Sastojci

– 2 limuna
– 1/2 kašika meda

– 1/2 kašika cimeta u prahu
– 1 kašika tople vode

Priprema:

Cimet i med stavite u posudu, zatim dodati toplu vodu, i sve dobro izmješati kako bi se med rastopio. Zatim sok od 2 isjeđena limuna dodajte, nakon čega smjesu koja je dobro pomješana stavite u frižider!

Primjena:

Kad osjetite neugodan zadah,uzmite kašiku smjese i progrgljajte je u ustima, te prigutajte, te kada god osjetite potrebu, vi to učinite.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem.
Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje. (novi.ba)

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *