4 KILOGRAMA ZA MJESEC DANA- SVAKO JUTRO U JOGURT DODAJ KAŠIČICU OVOG ZAČINA: Nevjerovatno jednostavno, topi kilograme

Ljeto se bliži i krajnje je vrijeme da se postaramo za tih par kilograma viška koji su se nakupili u toku zime. Prvih par kilograma obično je najlakše izgubiti, a mi vam sada dajemo recept za to. Riječ je o začinu koji sprečava nadutost, čisti crijeva i za par dana ćete primijetiti da vam je stomak ravniji, piše Srbija Danas.

Kumin začin kao lijek

Kumin je dragocjeno sredstvo za liječenje dijareje, a može vas osloboditi nadutosti i kolika. Na zapadu, on se sada koristi uglavnom u veterinarskoj medicini, kao sredstvo protiv nadimanja, ali i dalje ostaje tradicionalni biljni lek na istoku. Pretpostavlja se da se kumin kao lijek može da poveća laktaciju i smanjuje mučninu u trudnoći.

Pokazalo se da je efikasan u liječenju sindroma karpalnog tunela, kao i dijareje, problema sa varenjem i jutarnje mučnine. Kumin takođe stimuliše apetit. Iako su istraživanja još u toku, rane studije navode da kumin, među brojnim drugim začinima, može imati snažan efekat u prevenciji dijabetesa smanjivanjem mogućnosti nastanka hipoglikemije.

Sam začin kumin ima detoksikacijska i hemopreventivna svojstva. Osim toga, ima blagotvorne antioksidanse kao što su vitamin C i vitamin A u svom hemijskom sastavu, pored esencijalnih ulja.

Kumin i jogurt za mršavljenje

Kumin i jogurt jesu odlična i dobitna kombinacija za mršavljenje. Ova kumin dijeta traje tri mjeseca, a za to vreme, svaki dan treba razmutiti tri grama (malo manje od jedne kašičice) kumina u 140 ml nisko-masnog jogurta. Ovu mješavinu popiti, poželjno na prazan stomak. Ovo je metoda za mršavljenje bez gladovanja, a rezultati su impresivni. Možete izgutiti i do četiri kilograma za mjesec dana.

Da pripremite ljekoviti kumin čaj, sljedite sledeća uputstva:

Sastojci:

1 kašičica kumin semena
250 ml vode za piće

Priprema čaja od kumina:

Uzmite odgovarajući sud i dodajte jednu kašičicu kumin sjemena. Zagrijte malo na niskoj temperaturi oko 5 sekundi, a zatim sipajte 250 ml pijaće vode i pustite da provri. Poslije ključanja, pokrijte čaj i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Procijedite kumin čaj i pijte toplo. Prema vašem ukusu, možete dodati med ili prstohvat soli. Kumin čaj se koristi kao lijek prvenstveno kod stomačnih i respiratornih problema.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Related Posts

Ajnštajn je jeo isti doručak svaki dan i kažu da je to recept za „mozak genijalca“: Srbi ga obožavaju

Ovo je najveće iznenađenje Albert Ajnštajn je bio jedan od najistaknutijih naučnika na svetu. Mnogi su se divili njegovom radu i posvećenošću, a iza svega stoji mnogo truda i odricanja….

Read more

Niko više neće da je jede ovu biljku, a provereno je jedna od najzdravijih namirnica: Leči srce, a i slabu kosu

Da li ste čuli za potočarku? Jedna zaboravljena i veoma zdrava biljka koju retko ko jede. Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na…

Read more

Da li želite dugo da živite? Jedite uvek ovu salatu, nema zdravije (recept)

Koliko često jedete ovakvu salatu? Naše bake i dede su svaki dan tokom zimskih dana, ovu namirnicu imali na jelovniku Prednost kiselog kupusa se nalazi u visokom procentu vitamina C….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *