KAKO DA OČISTITE RUKE OD ORAHA: Bez hemije i oštećenja kože, a sve već imate u kuhinji

Berba oraha je počela, a sa njom dolaze uporne i tamne fleke po rukama koje je jako teško ukloniti. U nastavku teksta pročitajte kako da očistite ruke od oraha jednostavno i lako.

Orasi, čija berba počinje, odmah po branju treba da se ogule od zelene kore kako bi se sačuvali ukus i boja ploda.

Tvrda zelena kora oraha sadrži veliku količinu soka koja ostavlja tragove i tamne mrlje na koži. Koliko je ovaj pigment unutar kore oraha jak, govori to što se koristu u industriji za bojenje tkanina.

Čišćenje oraha obično vas ostavlja zaprljanih i tamnih ruku, a najveći problem je kako ove mrlje skinuti. Ukoliko nista koristili rukavice, ne očajavajte postiji jednostavno rješenje, koje je svima dostupno, a riješiće vas ovih upornih fleka sa prstiju i dlanova.

Sok od limuna idealan je saveznik u uklanjanju mrlja od oraha sa ruku. Sve što treba da uradite je da uzmete limun, isečete ga na pola i gde god da imate fleke od oraha po rukama dobro istrljajte kriškom. Drugu polovinu limuna iscedite, pa sok pomiješajte u činiji sa malo tople vode i dodajte morsku so, a zatim držite ruke potopljene u ovom rastvoru oko 10 minuta.

Nakon toga ruke operite uobičajeno sapunom i vodom i fleke će nestati. Ukoliko su baš uporne postupak ponovite još jednom, a možete da iskoristite i nježnu četkicu kojom ćete pažljivo istrljati ruke. Preporučuje se da nakon ovoga nanesete deblji sloj kreme i dobro utrljate u ruke da vam kiselina iz limuna ne bi previše isušila kožu. (novi.ba)

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *