AKO SE BUDITE NOĆU UVIJEK U ISTO VRIJEME – može biti opasan zdravstveni problem: Oni koji se “trgnu” pred zoru su u najvećoj opasnosti

Ukoliko se neprekidno budite otprilike u isto vrijeme svake noći, Kinezi predlažu da proučite tjelesni sat.

Kažu da svaki sat sna prije ponoći vrijedi 2 sata nakon ponoći, ali da biste se dobro naspavali, prvo treba da provjerite svoje organe.

„Bright Side“ je saznao da je svaki sat tokom noći povezan s određenim organom i s vama dijelimo ovu zanimljivu informaciju. Imajte na umu da ono što ćete pročitati nisu medicinski savjeti.

Od 21 do 23 sata

Razmak između 21 sat i 23 sata povezan je s vašim endokrinim i limfnim sistemom, kažu Kinezi. Oni su aktivniji u to vrijeme. Ako nisu u ravnoteži, mogli biste da se osjećate depresivno i loše spavate u ovo doba večeri.

Takođe, možete doživjeti: maniju, osjećaj krivice, neravnotežu hormona i poremećaj štitaste žlijezde. Potrebna vam je bolja rutina odlaska na spavanje i zapamtite da je 22.30 trenutak kada bi trebalo da budete u krevetu kako biste bili sigurni da ćete zaspati do 23 sata.

Od 23 sata do 1 ujutru

Ovo doba noći je odgovorno za žučnu kesu. Narušen rad ovog organa dovodi do neuravnoteženog osjećaja nesigurnosti, loše procjene, poteškoća u donošenju odluka, sramežljivosti, bojažljivosti i visokog holesterola.

Stručnjaci savjetuju da izbjegavate unos nezdravih pića i transmasti.

Od 1 do 3 sata ujutru

U tom razdoblju jetra je aktivnija. Pokušava da detoksikuje vaše tijelo i obradi emocije nakupljene tokom prethodnog dana. Kad ste budni, mogli biste da se osjećate ljutito, neraspoloženo i da imate glavobolje.

Ako se stalno budite u ovo vrijeme, možda imate previše loših navika, uključujući konzumiranje nezdravih pića i namirnica, posebno ako to činite noću.

Od 3 do 5 sati ujutru

Pluća su tokom ovih sati posebno aktivna. Ako imate problema s ovim organom, možete osjetiti tugu, plitko disanje, znojenje i bolove u grudima.

Pokušajte da radite vježbe disanja prije spavanja ili razgovarajte s prijateljem ili psihologom.

Od 5 do 7 sati ujutru

Debelo crijevo ovaj put radi aktivno. Ako postoji poremećaj, možete se osjećati odbrambeno ili zaglavljeno u situaciji.

Svaki put kad se probudite, možete da se osjećate frustrirano. Kinezi predlažu da u svoju ishranu uključite više vlakana ili vode.

Izvor: Novi.ba

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *