NAPITAK KOJI ČISTI JETRU I KRVNE SUDOVE: Pravi se od voća, a pije svako jutro na prazan stomak dvije sedmice(VIDEO)

Domaći narodni lijek od 5 sastojaka.

Napravite sami prirodan napitak za čišćenje jetre i krvnih sudova koji istovremeno i jača vaš imunitet. Ovo je prirodna bomba od 5 jednostavnih sastojaka koja će očuvati vaše zdravlje.

Kivi nije samo najbolji izvor korisnog vitamina C, već je i snažan antioksidans. Kivi sadrži više od 20 vitalnih hranljivih materija, uključujući vitamin C, vitamin K, kalijum, vlakna, vitamin E, folnu kiselinu. Kivi pomaže u regulisanju krvnog pritiska. Voće je bogato antioksidansima koji pomažu u zaštiti tela u celini. Kivi je izuzetan izvor vitamina C, koji neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije i dovode do problema kao što su infekcije. Međutim, osim vitamina C, voće je bogato i vitaminom E, koji je važan antioksidans rastvorljiv u mastima. Kombinacija ovih antioksidanata rastvorljivih u vodi i mastima daje kiviju sposobnost da nas zaštiti od slobodnih radikala u svim pravcima. Dnevna konzumacija kivija preporučuje se za smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, a smanjuje i količinu masti u krvi.

Avokado sadrži više kalijuma nego banane, iako se ove druge često navode kao jedan od glavnih izvora ove supstance. Istraživanja pokazuju da nedostatak kalijuma povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i otkazivanja bubrega. Porcija od 100 grama avokada sadrži 14% preporučene dnevne količine kalijuma, a isto toliko banane – 10%. Avokado je bogat nezasićenim masnim kiselinama. Avokado sadrži puno luteina, zeaksantina i karotenoida koji su važni za zdravlje. Ovi antioksidansi pomažu u smanjenju rizika od katarakte, makularne degeneracije i očnih bolesti. Plod sadrži preko 25 esencijalnih hranljivih materija, uključujući vitamine A, B, C, E i K, bakar, gvožđe, fosfor, magnezijum, kalijum, mangan, cink, fosfor.

Limun sadrži pregršt vitamina i hranljivih materija. Limunov sok smanjuje nivo lošeg holesterola i podstiče dobru cirkulaciju krvi u tijelu. Poboljšava varenje, omogućavajući tijelu da bolje apsorbuje hranljive materije i štiti telo od ulaska toksina u krvotok, kroz crijeva. Limunska kiselina je takođe dobra za jetru. Antioksidansi i vitamin C jačaju imuni sistem.

Sastojci:
3 kivija
1 limun
1 avokado
8-10 listića svježe nane
250 ml vode

Priprema:

Ogulite kivi i avokado. Isjecite ih na male komade. Stavite ih u blender, dodajte sok od 1 limuna, vodu i 8-10 listića nane. Mutite. Pijte svako jutro na prazan stomak, 2 nedelje.

Izvor: Stvar ukusa

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *