Kako za 10 dana ukloniti kamen iz bubrega uz pomoć prosa

Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za liječenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima. U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pijesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i liječi cistitis, piše uspesnazena.com!

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja posjeduje visoku hranljivu vrednost i ljekovita svojstva. Predlažem vam jedan zaista čudesan i djelotvoran recept ruske narodne medecine za liječenje bubrega koji ce pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, pijeska i sitnog kamenja.

Recept uklanjanja kamena iz bubrega

Uveče, 1 cašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi.
Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.
Ujutru ponovo promućkajte. Primjetićete bijelu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lijek.
Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso nemojte bacati. Skuhajte zdravu kasu i pojedite je za dorucak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj odvar treba piti 10-15 dana.

Rezultat: poslije 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od pijeska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbjeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodni način.

Mješavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre je takođe podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.

Izvor: uspesnazena

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *