LIJECENJE ISPUCALI BRADAVICA PO RUKAMA NARODNIM LIJEKOVIMA

Korisite svježe kunice trave, zvane i stolisnik ili hajdučka trava (Achillea Millefolium). Kunicu ili travu dobro operite da ne bi bila prašnjava, ili prljava, ocijedite je te zatim  istucite  i pomiješajte  sa čistim maslinovim uljem. Kada zavrsite, sa tom smjesom previjajte (OBLAZITE)  mjesto gdje je bradavica.

Kunica
Kunica

Takodjer predlazemo jos jedan recept narodne medicine za lijecenje bradavica, koji se pokazao jako dobar u lijecenju istih.

Na jednu kasiku istucanog sjemena od bosiljka (Ocimum basilicum L) i šaku lišća od crvene ružice prelije se četvrt litre kipuće vode i ostavi se 5-6 sati dobro poklopljeno. Ovim se odvarom stavljaju oblozi na bradavice i brzo se izliječe.

Bosiljak

KAKO LIJECITI BRADAVICE NA LICU

Ukoliko imate bradavice po ruci ili licu,  koristite  sirovo drvo od jasena i ubacite ga na vatru da gori.  Nakon zapaljena drveta , pojavit ce se sok. Sok iz drveta  namazite po bradavicama vise puta.

List od drveta jasena

Izgnječi i iscijedi sok iz svježeg lista kiselice ili bršljana ili preslice. U izgnjecenu tekućinu umočite malo pamuka i privijaj na bradavice. Iscijeđen sok iz crvenog luka također je dobar lijek protiv bradavica.

 

 

Related Posts

Stručnjaci otkrivaju: Pijte ovo svakodnevno kako biste zaštitili srce i snizili krvni pritisak

Zdravlje srca veliki je problem mnogih ljudi, a u Evropi godišnje od kardiovaskularnih bolesti umire oko 4 miliona ljudi, odnosno 45 % svih umrlih, a na nivou EU zemalja 36…

Read more

Stari kineski TRIK da se riješite bolova u koljenu bez tableta: Isprobano, djeluje!

Majstor Mu Yuchun, koji je priznati učitelj tradicionalnih kineskih borilačkih vještina, a ujedno i obučeni stručnjak iz oblasti tradicionalne kineske medicine, savjetuje na youtube-u kako jednostavnom, ali efikasnom masažom poboljšati…

Read more

AJVAR! KLASIČAN RECEPT IZ MAKEDONIJE! JA STVARNO NE MOGU JESTI BOLJE!

SASTOJCI: 5 kg crvene paprike, 2 kg patlidžana, 1 glavica češnjaka, 0,75 litara ulja, 4 začinske paprike, posoliti i pobiberiti. PRIPREMA: Temeljito operite cijele paprike i uvjerite se da su…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *