EVO NA K0LIKO BI TREBALO DA MIJENJATE DONJI VEŠ: Šokiraćete Se Kada Saznate Šta Je PRAVILNO

Promjena donjeg rublja izuzetno je važna za našu higijenu i zdravlje, a učestalost mijenjanja rublja ovisi o nekoliko važnih faktora, prvenstveno o nivou naše svakodnevne fizičke aktivnosti.
“Kada su naše dnevne aktivnosti minimalne i kada se ne znojimo, prihvatljivo je mijenjati donje rublje svaki drugi dan”, kaže dr. Anju Methil je dermatolog u ClinicSpots India. Takođe dodaje da se muško donje rublje koje je malo opuštenije, poput širokih bokserica, može nositi i malo duže.
Istraživanje Newsweek-a na 1.500 odraslih u junu pokazalo je da 47 posto nikada nije nosilo donji veš duže od jednog dana. Međutim, čak 37% pripadnika generacije Z priznaje da ponekad nosi donje rublje duže od 24 sata, što je najduže od svih ispitanih starosnih grupa.

Sarah Roberts, stručnjakinja za njegu kože i osnivačica A Beauty Edita, upozorila je Daily Mail: “Muškarci i žene mogu se suočiti s iritacijom kože, osipom, gljivičnim infekcijama ili psorijazom ako predugo nose prljavo donje rublje. Rizik od pogoršanja postojećih stanja kao što je ekcem .”

S druge strane, žene s obilnim menstruacijama i vaginalnim iscjetkom trebale bi razmisliti o promjeni donjeg rublja nekoliko puta u toku dana kako bi spriječile pojavu infekcije.
Koliko često menjate donji veš može zavisiti i od klime u kojoj živite. U veoma toplim i vlažnim klimama preporučuje se menjanje donjeg veša nekoliko puta dnevno, dok u hladnijim krajevima to nije potrebno.

Related Posts

Ceo Balkan plače od smeha zbog obaveštenja na vratima jedne teretane

Članovi jedne teretane ostali su zatečeni kada su na vratima ugledali obaveštenje da je njihovo omiljeno mesto za vežbanje zatvoreni, a razlog ih je ostavio u čudu. Vlasnici teretane odlučili…

Read more

Kokoši će NOSITI 2 puta više jaja: Tajne o kojima iskusni farmeri šute!

Najbolja jaja su naravno domaća. Briga o kokošima je prilično jednostavna i ne zahtijeva puno vremena ili novca. Međutim, dešava se da potpuno prestanu da polažu ili polože samo nekoliko…

Read more

PADAĆE IM PARE SA NEBA: Ovaj horoskopski znak očekuje NEVJEROVATNA SREĆA

Pavel Globa je jedan od najpoznatijih ruskih astrologa, a kažu da su njegove astro prognoze tačne i do 85 odsto. Za 2024. godinu on prognozirao je sreću, blagostanje i novac…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *